back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαρίνα Γαλανού: Η φωνή μας να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, την Κυριακή 17 Μαϊου και ο Αθήνα 9.84 στο πλαίσιο του αφιερώματος του ξεκίνησε σήμερα μια σειρά συζητήσεων και συνεντεύξεων με εκλεκτούς προσκεκλημένους, υπερασπιστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

“Η διεθνής ημέρα κατα της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας μας βρίσκει σε θέσεις μάχης καθώς, πέρα απο τις ιδιαίτερες συνθήκες, η χώρα μας υπολείπεται κατά πολύ απο τα ευρωπαϊκά στάνταρτς όσον αφορά στα δικαιωματά μας, είπε μιλώντας στον σταθμό της Πόλης και στην Ελευθερία Κουμάντου, η Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

“Η νομοθεσία που μας αφορά εξακολουθεί να είναι προβληματική. Χαρακτηριστικό είναι πως η νομθεσία απαγόρευσης των διακρίσεων περιλαμβάνει τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φίλου, αλλά μόνο στην εργασία,όχι στην παροχή υπηρεσιών και αγαθών ,ούτε στη στέγαση,ούτε στην υγεία ούτε στην παιδεία.
Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε σχεδιο νόμου το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει κανένα μέτρο, σε πολύ σοβαρα προβλήματα,τόσο διακρίσεων,όσο και εφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον”.

Για την φετινή ημέρα κατά της Ομοφοβίας
“Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας,τρέχουμε μία καμπάνια με θέμα “Σπάμε τη Σιωπή” κάνοντας τη φωνή μας να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά”.
“Φέτος βέβαια αυτή η μέρα μας βρίσκει όλες και όλους σε διαφορετικές συνθήκες, δεν μπορούμε να κάνουμε δημόσιες εκδηλώσεις.
Ωστόσο τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και τώρα, όχι μόνο δεν μειώσαμε τις δραστηριότητες,αλλά πατήσαμε γκάζι.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων έπρεπε να υπάρξουν παρεμβάσεις,
παρέμβαση για την ταυτοποίηση των τρανς ατόμων, παρεμβάσεις για σχέδια νόμου που κατατέθηκαν”.

Για στηριξη ατόμων που βρίσκονται σε ανάγκη
“Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αθηναίων που σε αυτή την προσπάθεια είναι δίπλα μας. Μετά απο συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές, κάθε εβδομάδα στηρίζονται με τρόφιμα τρανς και λοάτκι ατομα που βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική ανάγκη.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα