back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μ. Γαβουνέλη: Ο κόσμος είναι πολύ πιο έτοιμος να αποδεχτεί πράγματα απ΄ό,τι φανταζόμαστε

Διαβάστε επίσης

 

Την άποψη ότι κυριαρχούν τα στερεότυπα στην κοινωνία εξέφρασε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Μαρία Γαβουνέλη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Χατζηιωάννου.

«Κάνουμε μια πολύ συνειδητή προσπάθεια όχι μόνο στην Εθνική Επιτροπή, όπου έχουμε και μέλη από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά συνολικά νομίζω ως κοινωνία, να φροντίσουμε λίγο να ανοίξουμε το πεδίο. Αλήθεια είναι ότι σιγά-σιγά μαζεύονται και τα νομικά εργαλεία που μας βοηθάνε σε όλα αυτά» ανέφερε η κα Γαβουνέλη, σημειώνοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια «να αλλάξουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων που βρίσκονται μπροστά σε διακρίσεις, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου». «Είναι ενδεικτικό ότι μόλις προχθές η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, την προεδρία του οποίου αναλαμβάνει σήμερα η Ελλάδα, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις διακρίσεις εις βάρος ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη διάρκεια της πανδημίας και κυρίως του χρόνου εγκλεισμού. Χθες επίσης ανακοίνωσε ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα μια πλήρη έκθεση για την κατάσταση των διακρίσεων εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην Ε.Ε. Και είναι δυνατό ανάγνωσμα. Εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε στην Εθνική Επιτροπή γιατί περνάμε και σε μια προσπάθεια να επικαιροποιήσουμε το χώρο και να ξεκινήσουμε μια καμπάνια ενημέρωσης. Προσπαθούμε να περνάμε όλα τα μηνύματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα μηνύματα που έχουν να κάνουν με την κατάργηση των διακρίσεων εις βάρος κάθε ανθρώπινου όντος» τόνισε.

Παράλληλα, η κα Γαβουνέλη εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κόσμος είναι πολύ πιο έτοιμος να συζητήσει και να αποδεχτεί πράγματα απ΄ο,τι φανταζόμαστε. «Αυτοί που λένε ότι δεν είναι έτοιμοι η κοινωνία απλώς εκφράζουν την επιθυμία τους να μην είναι έτοιμοι η κοινωνία. Εγώ την κοινωνία μια χαρά τη βλέπω να είναι έτοιμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα