back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Αττική 

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται το πρόγραμμα κατά των κουνουπιών στην Αττική ακόμα και με drones, από την Περιφέρεια, ενώ δημιουργείται Παρατηρητήριο Ψεκασμών.

Με αμείωτους ρυθμούς, τη χρήση σύγχρονων μέσων υψηλής τεχνολογίας και υπό τη συνεχή επίβλεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών που υλοποιεί η Περιφέρεια, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών και τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Στη διαδικασία αξιοποιούνται και καινοτόμα εργαλεία όπως είναι τα drones για τους αεροψεκασμούς, κυρίως σε δύσβατες περιοχές.

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκαν, υπό την επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, ψεκασμοί από αέρος με τη χρήση drones, μέσω ειδικής χαρτογράφησης, στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ψάθας, μία περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, η οποία προσελκύει μεγάλο όγκο επισκεπτών.

Δέκα επιπλέον ψεκασμοί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα

Με στόχο την καλύτερη θωράκιση της Αττικής και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας, η διοίκηση της Περιφέρειας προχώρησε σε τροποποίησή της σύμβασης του 2017, προβλέποντας τη διενέργεια δέκα επιπλέον ψεκασμών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, με την αντίστοιχη οικονομική μεγέθυνση του προγράμματος, ώστε να υπάρξει ακόμη πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη δημιουργείται Παρατηρητήριο Ψεκασμών

Παράλληλα αναπτύσσεται ειδικό πρόγραμμα τριετούς συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Ψεκασμών, μέσω του οποίου εξειδικευμένοι επιστήμονες του Μπενάκειου θα αξιολογούν συνεχώς τους ψεκασμούς που διενεργούνται ανά περιφερειακό τομέα, με στόχο να γίνεται καλύτερη χαρτογράφηση των επιμέρους αναγκών και να αποφασίζεται εάν απαιτούνται και επιπλέον ενέργειες για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών.

«Αξιοποιώντας όλες τις καινοτόμες μεθόδους και σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, θωρακίζουμε την Αττική και προασπίζουμε αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία» επισημαίνει ο κ. Πατούλης. «Για εμάς τα ζητήματα της προστασίας της δημόσιας υγείας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε εντατικά. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ανοχύρωτη την Αττική και κανέναν πολίτη απροστάτευτο».

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα