back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από σήμερα οι νέες πληρωμές του επιδόματος των 800 ευρώ – Ποιες πληρωμές θα ακολουθήσουν

Διαβάστε επίσης

Από σήμερα ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ  στους εργαζόμενους που δεν τα έχουν λάβει μέχρι πρόσφατα για πολλούς και  διάφορους λόγους. Πρόκειται για τους εργαζομένους των ειδικών περιπτώσεων μεταξύ των οποίων βρίσκονται και όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε, κ.ά.

Το ημερολόγιο των πληρωμών για το επόμενο χρονικό διάστημα διαμορφώνεται ως έξης :

-Την ερχόμενη εβδομάδα καταβληθούν τα 600 ευρώ σε όσους επιστήμονες υπέβαλαν αίτηση έως τις 15 Μαΐου

-Την ερχόμενη Τρίτη θα καταβληθούν τα 800 ευρώ  και στους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών που κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 17 Μαΐου

-Κατά το τέλος Μαΐου θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζομένους που έκαναν κάποιο λάθος στην υπεύθυνη δήλωση που υπέβαλαν και για το λόγο αυτό δεν τους καταβλήθηκε η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

-Οι πληρωμές για τους εργαζομένους που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή και τον Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ή επαναλειτουργούν σταδιακά μέσα στον τρέχοντα μήνα, θα γίνουν τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για επιπλέον 30 ημέρες αναστολής, για τις «κλειστές» επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5 με 10 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι για αυτούς τους εργαζομένους δεν απαιτείται υπεύθυνη δήλωση από τους ίδιους, παρά μόνον στην περίπτωση που επιθυμούν να υποβάλουν μόνο τροποποιητικές υπεύθυνες δηλώσεις από 19 Μαΐου έως 1 Ιουνίου.

-Για τους εργαζομένους που βρίσκονται από τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και απασχολούνται σε επιχειρήσεις που επανελειτουργούν ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10 με 12 Ιουνίου 2020. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα λάβουν αναλογική ειδική αποζημίωση με βάση τις μέρες που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα