back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πειραιάς: Εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου

Διαβάστε επίσης

Σειρά έργων αναβάθμισης με διαγραμμίσεις στις διαβάσεις κεντρικών δρόμων, σε διασταυρώσεις και έξω από σχολικές μονάδες, πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των έργων που πραγματοποιεί για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης.

Τα έργα περιελάμβαναν την Ακτή Θεμιστοκλέους, τις οδούς Αφεντούλη, Τζαβέλα, Κλεισόβης, Γ. Θεοτόκη, Λεωφ. Χατζηκυριακού μπροστά από το 32ο και το 48ο Δημοτικά Σχολεία, αλλά και το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο, καθώς και στη διασταύρωση Αγ. Δημητρίου και Σαλαμίνος μπροστά από τα 27ο και 51ο Νηπιαγωγεία και τα 9ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος ήδη σχεδιάζει το επόμενο πρόγραμμα διαγραμμίσεων σε σημεία της πόλης που χρήζουν παρέμβασης.

Ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως «Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης για τους πεζούς. Με τις ασφαλτοστρώσεις που ολοκληρώνουμε σε όλες τις Δημοτικές μας Κοινότητες, με τις νέες διαγραμμίσεις, με τις αναπλάσεις πεζοδρομίων, στις οποίες είχαμε προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα, αλλά και με τις 3.500 νέες πινακίδες με την ονομασία των οδών που τοποθετήσαμε σε όλη την πόλη, αναβαθμίζουμε το οδικό μας δίκτυο, κάνοντάς το περισσότερο φιλικό, λειτουργικό και ασφαλές».

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, επεσήμανε:

«Ο Δήμος υλοποίησε πρόγραμμα διαγραμμίσεων δίνοντας έμφαση σε δρόμους στο κέντρο, αλλά και σε γειτονιές της πόλης. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, καθώς ο Πειραιάς είναι μία πολύ μεγάλη πόλη με άπειρες διαβάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, φτιάχνουμε νέες διαβάσεις ή επαναδιαγραμμίζουμε παλαιότερες, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία για τους πεζούς στην πόλη».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα