back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα πανεπιστημιακή πραγματικότητα – Πώς θα ανοίξουν τα ΑΕΙ

Διαβάστε επίσης

Σημαντικές αλλαγές και πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η νέα πανεπιστημιακή πραγματικότητα δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προ πανδημίας εποχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η τήρηση της μέγιστης φυσικής απόστασης μεταξύ των φοιτητών, του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού είναι το μεγάλο στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων της χώρας μας.Σημαντικός είναι επίσης ο έγκαιρος εντοπισμός πιθανών κρουσμάτων κι η απομόνωση αυτών και των στενών επαφών τους. Η λειτουργία των ιδρυμάτων δεν αναμένεται να επανέλθει στα προ κορονοϊού επίπεδα ακόμα και μετά την έναρξη του επόμενου ακαδημαϊκού εξαμήνου, καθώς η νέα πραγματικότητα επιτάσσει την επιβολή μέτρων προστασίας τουλάχιστον έως την ανακάλυψη του κατάλληλου για την αντιμετώπιση του ιού εμβολίου.

Πάντως, το τρέχον εξάμηνο θα ολοκληρωθεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με τον τρόπο που θα διαλέξει κάθε ίδρυμα. Ισχυρή ωστόσο παραμένει η σύσταση για τηλε-εξέταση ή εναλλακτικές μεθόδους, όπως η εκπόνηση εργασιών. Από τις 25 Μαΐου με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής, θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης εργαστηριακά μαθήματα ή εξετάσεις στα ιδρύματα που θα επιλέξουν να πραγματοποιήσουν την εξεταστική περίοδο μέσα στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα