back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Μήνυμα στην Τουρκία η συμφωνία για τον EastMed

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα στην Τουρκία να εγκαταλείψει την προκλητικότητα της που είναι σε δυσαρμονία με τον σύγχρονο κόσμο χαρακτήρισε την συμφωνία για τον αγωγό EastMed ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή.

«Δεν θα είναι ένας αγωγός που θα σχεδιαστεί επί χάρτου και θα αφεθεί στην τύχη του, αλλά οι συμβαλλόμενες χώρες είναι αποφασισμένες να το προστατεύσουν με ο,τι αυτό σημαίνει» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος , σημειώνοντας ότι είναι μια συμφωνία που τυγχάνει διακομματικής συναίνεσης σε μια χώρα που πολλές φορές «διαφωνούμε για να διαφωνούμε». Χαρακτήρισε τέλος την συμφωνία για τον αγωγό κομβικής σημασίας που θα ενισχύσει τη χώρα ενεργειακά και γεωστρατηγικά.

Στην αμφίσημη γεωπολιτικά στάση της Ιταλίας αναφέρθηκε στην παρέμβαση της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμο τι θα πράξει η Ιταλία για την βιωσιμότητα, την προοπτική και την χρηματοδότηση του έργου.

Ξεκάθαρη κυβερνητική πολιτική ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Την άποψη ότι ο αγωγός περιπλέκει την κατάσταση στην περιοχή, ενισχύει την τουρκική προκλητικότητα, εξέφρασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ. Κατά της συμφωνίας για τον αγωγό τάσσεται το ΜέΡΑ 25, που μαζί με το ΚΚΕ την καταψηφίζουν.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα