back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γερμανία: νέα επίθεση σε αστυνομικούς σε διαδήλωση εναντίον των μέτρων για τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται στη Γερμανία οι διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε πολλές περιπτώσεις συνοδέυονται από επεισόδια.

Η τελευταία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πόλη Πίρνα της Σαξονίας. Το κάλεσμα για “περίπατο”, όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά, έγινε διαδικτυακά, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

200 περίπου άτομα (παρότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων σε διαδήλωση σε ανοιχτό χώρο είναι τα 50 άτομα) συγκεντρώθηκαν χθες σε κεντρικό σημείο της πόλης. 190 αστυνομικοί βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. 30 διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών. Η διαδήλωση διήρκεσε μία περίπου ώρα.
Πριν από μία εβδομάδα, στο ίδιο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 250 άτομα για να διαδηλώσουν. Εκείνη η διάρκειας 15 μόλις λεπτών διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί χωρίς επεισόδια.
Από τις 22 Απριλίου πραγματοποιούνται στη Γερμανία διαρκώς διαδηλώσεις κατά των μέτρων οι οποίες δεν έχουν προηγουμένως ανακοινωθεί επισήμως, σε πολλές εκ των οποίων αστυνομικοί δέχονται λεκτική ή και σωματική βία.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα