back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άμεση επαναλειτουργία των ιδιωτικών γυμναστήριων ζητά ο κλάδος

Διαβάστε επίσης

Τα ιδιωτικά γυμναστήρια, που πλήττονται ανά την επικράτεια φτάνουν τις 2.500 και απασχολούν περίπου 42.000 – 45.000 υπαλλήλους, οι οποίοι μένουν μετέωροι και θεωρείται δεδομένο, από τους επαγγελματιες του κλάδου, ότι αν χαθεί κι ο Ιούνης, το λουκέτο θα παραμείνει μόνιμο για πολλά γυμναστήρια κυρίως τα συνοικιακά.

«Το ενδεχόμενο να παραταθεί το «λουκέτο» στα γυμναστήρια και τον Ιούνιο θα είναι καταστοφικό για μας.Τα ιδιωτικά γυμναστήρια πληρούν ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές και προϋποθέσεις με παρεμφερή επαγγέλματα όπως: κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής , σχολές χορού κ.λπ., τα οποία επαναλειτούργησαν και πιστεύουμε ότι με την εφαρμογή κάποιων περιοριστικών όρων θα ήταν εφικτή και η επαναλειτουργία των ιδιωτικών γυμναστηρίων» αναφέρει, στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής Μιχάλης Μηνούδης. Οι ζημιές είναι τεράστιες για τον κλάδο καθώς η επιδημία ξέσπασε την περίοδο, που τα γυμναστήρια κάνουν το 50% του τζίρου τους, ενώ ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι νεκροί μήνες».

Γυμναστήριο

«Έχουμε στείλει επιστολές με τα αιτήματα μας προς το υπουργείο Αθλητισμού και το υπουργείο Ανάπτυξης. Επίσης μετά από τις επαφές, που είχαμε με την υγειονομική επιτροπή, μας απάντησαν ότι θα αξιολογήσουν τις προτάσεις μας και θα επανεξετάσουν το άνοιγμα των γυμναστηρίων αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε άλλες χώρες οι οποίες επλήγησαν πολύ περισσότερο από τη πανδημία τα γυμναστήρια έχουν ανοίξει» επισημαίνει ο κ. Μηνούδης ενώ εκτιμά πως, ίσως, ανοίξουν 1η Ιούνιου και στη χώρα μας.

Τα μέτρα που προτείνονται

  • Σχολαστική καθαριότητα και απολυμαντική διαδικασία μετά τη χρήση κάθε οργάνου, καθώς και συνεχή αερισμό των χώρων του γυμναστηρίου.
  • Πριν την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων να προηγηθεί πρόσφατη απολύμανση των εγκαταστάσεών τους με την τεχνική της εκνέφωσης.
  • Ο αριθμός ατόμων εντός του γυμναστηρίου να καθορίζεται από τα τετραγωνικά του και πάντοτε με προκαθορισμένο ραντεβού
  • Χρήση οποιουδήποτε προστατευτικού εξοπλισμού προβλέπεται
  • Κλειστά αποδυτήρια για τα μέλη
  • Αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ γυμναζομένων και γυμναστών.

Όσον αφορά τις προπληρωθείσες υπηρεσίες των πελατών ο κ. Μηνούδης ανέφερε πως η οδηγία του Συλλόγου προς τα μέλη του, είναι να βάλουν όλοι πλάτη και να μοιραστεί η ζημιά μεταξύ πελατών και ιδιοκτητών ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες την πολιτική, που θα ακολουθήσουν.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα