back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συμβουλές του ΙΣΑ για τα κλιματιστικά μηχανήματα

Διαβάστε επίσης

Απλές συμβουλές προς το κοινό για την ασφαλή χρήση των κλιματιστικών μηχανημάτων, δίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μετά τη σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, με αντικείμενο τη λειτουργία των κλιματιστικών συστημάτων.

Tο κλειδί είναι ο εξαερισμός των χώρων και συγκεκριμένα η χρήση νωπού αέρα, όπως τονίστηκε από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Χρήστου Τζιβανίδη, ο οποίος επεσήμανε ότι η ρύθμιση των κεντρικών μονάδων θα πρέπει να γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει ανακυκλοφορία του αέρα.
Όσον αφορά τα οικιακά κλιματιστικά συστήνεται να παραμένει ανοιχτό το παράθυρο και να λειτουργούν σε υψηλότερη θερμοκρασία. Επίσης θα πρέπει να ρυθμίζεται η ροή από τις περσίδες ώστε το ρεύμα του αέρα να έχει μικρότερη ταχύτητα και να μην έχει φορά πάνω στα άτομα που βρίσκονται στο χώρο.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή του κ. Χρήστου Τζιβανίδη, Επίκουρου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της κ. Χρυσούλας Νικολάου,  Καθηγήτριας Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας Αντιπροέδρου ΚΕ.ΣΥ, του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, της κυρίας Κυριακής Κανελλακοπούλου Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου, του κ. Ανδρέα Πάγκαλη ειδικού Παθολόγου και του κ. Αναστάσιου Σπανού Αρχιπλοίαρχου Επεμβατικού Καρδιολόγου.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε τα εξής: «Έχουμε μπει σε νέα φάση κατά την οποία ο ιός μπορεί να μην φαίνεται, ωστόσο παραμένει και μας απειλεί. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει αυξημένη εγρήγορση και να ακολουθούμε σχολαστικά τους κανόνες προστασίας τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Το θέμα της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων είναι ένα σοβαρό ζήτημα που μας απασχολεί γιατί δεν είναι ο κορονοϊός ο μόνος κίνδυνος, αποτελούν και οι υψηλές θερμοκρασίες απειλή ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής έχουν συστήσει επιστημονική επιτροπή για να εξετάσει το σοβαρό αυτό θέμα και να προτείνει λύσεις»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ. Τσούκαλος Γ. Γραμματέας, Τ. Χατζής, Ι.Κεχρής, Π. Λεονάρδου, και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Α. Βαθιωτης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.
Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα