back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Γιώργος Μαυρωτάς στον Αθήνα 9.84: «Στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι διοργανώσεις»

Διαβάστε επίσης

Περίπου στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι αγώνες στις διάφορες διοργανώσεις και αφού έχουν προηγηθεί τουλάχιστον τέσσερις με πέντε εβδομάδες προπονήσεων, ανακοίνωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώρος Μαυρωτάς.

Για την ασφάλεια των αθλητών

Έχει δημιουργηθεί μια Υγειονομική Επιστημονική επιτροπή με σκοπό να γίνει μια ασφαλής εκκίνηση του οργανωμένου αθλητισμού σε στάδια, γήπεδα, κολυμβητήρια.
Θα υπάρχει αναγραφή εισερχομένων- εξερχομένων στον χώρο, πολύ καλός προαγωνιστικός έλεγχος για τον οποιοδήποτε, γιατι ο covid19, όπως μας λένε οι γιατροί συνδέεται και με καρδιοπάθειες.

Για πρωταθλήματα

«Η πολιτεία θα θέσει το γενικότερο πλαίσιο το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Μέχρι στιγμής μιλάμε για προπονήσεις.Οι αγώνες θα ακολουθήσουν μετά από τουλάχιστον 4 με 5 εβδομάδες προπονήσεων. Υπολογίζουμε για μέσα Ιουνίου και μετά να ξεκινήσουν οι διοργανώσεις».

Για Εθνικά και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μεγάλων αθλημάτων

«Είμαστε σε μια κατάσταση ρευστή σε σχέση με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως η Ευρωλίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω προς τα τέλη Μαΐου θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το που πάνε τα πράγματα».

Για ποδόσφαιρο

«Υπάρχουν οικονομικές προκλήσεις για τις ομάδες, το θέμα είναι ότι θα πρέπει να συγκεράσουμε δυο κριτήρια για το οτιδήποτε. Το κριτήριο της ασφάλειας και το κριτήριο του ρεαλισμού και της βιωσιμότητας. Μεγαλύτερη βαρύτητα πρέπει να δίνουμε στο κριτήριο της ασφάλειας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να τα νεκρώσουμε όλα και να μείνουμε κλειδωμένοι στα σπίτια μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Με μικρά και προοδευτικά βήματα να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα».

Για φιλάθλους

«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για διαφορετικές συνθήκες και συνήθειες.  Νομίζω ότι οι άδειες κερκίδες θα μας συνοδεύουν όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά μέχρι να βγει το εμβόλιο.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ανεξάρτητα από τις οπαδικές προτιμήσεις, είναι ότι σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα απέναντι στον κορονοϊό, αυτόν πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

«ΑΘΗΝΑ 9.84»- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα