back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μαρτίνς: «Κάνουμε προετοιμασία σαν να είναι αρχή της σεζόν»

Διαβάστε επίσης

Για την επιστροφή στη δράση και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο και τη ζωή μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να δηλώνει σύμφωνος και με τον νέο κανονισμό των 5 αλλαγών.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στο Fox Sports Brasil:

Για την επιστροφή στη δράση και την κατάσταση στο ποδόσφαιρο: «Τώρα κάνουμε προετοιμασία. Είναι σαν να είμαστε σε καθεστώς προετοιμασίας για τη νέα χρονιά. Οι παίκτες μας έκαναν προπονήσεις στο σπίτι για αρκετές εβδομάδες και μας έδειξαν ότι πνευματικά και σωματικά γύρισαν καλά.

Δεν θα έχουμε φιλικά πριν την επανέναρξη της σεζόν, όπως γίνεται σε συνθήκες προετοιμασίας, κάτι που επιφέρει πιο μεγάλη δυσκολία. Υπό αυτήν την έννοια το να μπορούμε να κάνουμε 5 αλλαγές σε έναν αγώνα είναι σημαντικές, διότι έτσι μειώνουμε το ρίσκο τραυματισμού».

Για την πανδημία και τις επιπτώσεις της: «Το οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας θα γίνει αισθητό παντού. Θα μας ωθήσει και αναγκάσει στο να επαναξιολογήσουμε το ποδόσφαιρο και τις ομάδες παγκοσμίως. Ειδικά όταν υπήρχαν ομάδες με μπάτζετ που ήταν απίστευτα και ξέφευγαν από την πραγματικότητα όχι μόνο του ποδοσφαίρου αλλά και γενικότερα».

Για τον Ολυμπιακό και τον τρόπο της δουλειάς του: «Το μοντέλο που εφαρμόζω ως τεχνικός είναι να μεταφέρω τις εμπειρίες που είχα από τις πιο χαμηλές βαθμίδες μέχρι τώρα που είμαι σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο αλλά και τις παραστάσεις που είχα ως παίκτης. Είναι αναγκαίο σε στιγμές υπέρτατης δυσκολίας να είσαι δημιουργικός».

Για την Μαρίτιμο: «Υπάρχει το παράδειγμα της Μαρίτιμο. Πήγα από την 2η ομάδα, πήρα ορισμένους ποιοτικούς και νεαρούς φιλόδοξους παίκτες για να συμβαδίσουμε και προχωρήσαμε. Το 2011-2012 κάναμε πολύ καλή χρονιά με ένα μείγμα αυτών των παιδιών με πιο έμπειρους παίκτες και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα σε όχι εύκολες εποχές.

Στη Ρίο Άβε στον πρώτο χρόνο μπήκαμε στην φάση των ομίλων του Europa, επίτευγμα που δεν είχε προηγούμενο και στην 2η διασφαλίσαμε την παρουσία μας στον θεσμό αυτόν μέσω της Λίγκας.

Στη Βιτόρια βγήκαμε 4οι, που ήταν πολύ σημαντικό εάν δει κανείς την αγωνιστική διαμάχη με Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Μπράγκα, που τις τελευταίες δύο δεκαετίες ήταν σχεδόν συνέχεια στην πρώτη 4αδα».

Για τη σύγκριση Ρονάλντο-Μέσι και τον Εουσέμπιο: «Ο Κριστιάνο έχει κάνει τρομερά πράγματα αλλά δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με Εουσέμπιο ή Μέσι. Ο Κριστιάνο έχει πετύχει σπουδαία επιτεύγματα και μετά από κατακτήσεις τροπαίων.

Πέντε Χρυσές Μπάλες, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ήταν πρωταθλητής σε Ιταλία, Αγγλία και Ισπανία με ρεκόρ γκολ και γενικά σκοραρίσματος. Όμως δεν γίνεται να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ξεχωριστοί και πολύ καλοί παίκτες αλλά για μένα δεν γίνεται σύγκριση.

Ο Εουσέμπιο μαζί με τον Πελέ ήταν οι σπουδαιότεροι παίκτες την δεκαετία του ’60 στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος ότι και σήμερα παραμένουν παγκόσμια σημεία αναφοράς για το άθλημα. Σε αυτές τις εποχές χρειαζόμαστε πρόσωπα, πρότυπα και έμπνευση και για τον χώρο μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα