back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελεύθερες μετακινήσεις προς την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη από 18 Μαίου – Φαινόμενα πανικού σε γειτονιές ασθενών

Διαβάστε επίσης

Την απελευθέρωση των μετακινήσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη από τις 18 Μαΐου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πώς από 25 Μαΐου, ξεκινούν τα ταξίδια από τα νησιά, ωστόσο όπως είπε οριστικές αποφάσεις για τις μετακινήσεις των νησιών δεν έχουν ληφθεί ακόμα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι και στις παραλίες θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντησή του σε σχέση με τις καταγγελίες δημάρχων ότι δεν ενημερώθηκαν για την αυξημένη επίπτωση του κορονοιού στην περιοχή τους (π.χ. Κηφισιά, Φιλοθέη). Ο υφυπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα τα οποία τα γνωρίζουν όλοι οι δήμαρχοι, αλλά θα πρέπει να προστατεύουμε και τα συνταγματικά δικαιώματα των ασθενών.
“Υπήρξαν περιοχές στις οποίες εμφανίστηκαν καταστάσεις πανικού όταν έγινε γνωστό ότι κάποιος είχε κορονοιό. Μάλιστα σε μία περίπτωση, χρειάστηκε να πάει περιπολικό έξω από το σπίτι ασθενούς”, είπε χαρακτηριστικά.

Αυστηρές προδιαγραφές σε τόπους λατρείας

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι από την Κυριακή 17 Μάϊου επιτρέπονται τα μυστήρια και οι βαπτίσεις, αφού ανοίγουν εκ νέου οι χώροι λατρείας, αλλά με αυστηρές προδιαγραφές, δηλαδή:

  •  Ο αριθμός των πιστών διαμορφώνεται με βάση την αναλογία 1 άτομο ανά 10τμ, με απόσταση 1, 5 μέτρων μεταξύ των ατόμων.
  •  Παράδειγμα: χώρος λατρείας 800 ή 1000 τμ. θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 50 άτομα.
  • Παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ
  • Είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα