back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Τρύφων Αλεξιάδης στον Αθήνα 9.84: H κυβέρνηση έπρεπε να στηρίξει περισσότερο τους πολίτες και την επιχειρηματικότητα

Διαβάστε επίσης

Για την οικονομία, την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, μίλησε τον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης.

Για αντιπολιτευτική τακτική

«Εμείς κάνουμε μία αντιπολίτευση η οποία δεν εκμεταλλεύεται φέρετρα και ανθρώπους που είναι στις εντατικές και σε κρίσιμες καταστάσεις. Στηρίζουμε την κυβέρνηση και στα θέματα του κορoνoϊού και στα εθνικά ζητήματα και στα ζητήματα των επεισοδίων του Έβρου και σε μία σειρά από άλλα θέματα. Δεν αντιγράφουμε την έξαλλη πολιτική της ΝΔ. Εμείς κάνουμε μία άλλη αντιπολίτευση, με προγραμματικές θέσεις και με ριζοσπαστικές απόψεις σε πολλά ζητήματα. Τελικός κριτής θα είναι ελληνικός λαός για το αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας ή όχι».

Για την οικονομία

«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται μία κρίση, εμείς τη στηρίζουμε, χρειάζεται όμως μεγαλύτερη και γενναιόδωρη παρέμβαση του κράτους. Όταν εμείς κάναμε συγκεκριμένες οικονομικές και πολιτικές ενέργειες για να δημιουργήσουμε, ένα μαξιλάρι ασφάλειας, στον ειδικό λογαριασμό , για να εξυπηρετήσουμε συγκεκριμένες ανάγκες, τότε κάποιοι από τη ΝΔ μας κατάγγειλαν ότι ήταν λάθος πολιτική. Θεωρούμε ότι μια υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Στο θέμα των οικονομικών μέτρων θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προστρέξει και να στηρίξει περισσότερο τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, την επιχειρηματικότητα. Δεν είπαμε να προχωρήσει απρόσεκτα, είπαμε ότι αυτή την περίοδο χρειάζεται γενναιότερη παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου σε σχέση με το πώς πρέπει να ενισχυθούν οι πολίτες».

«Αυτό που πρέπει να απαντηθεί είναι αν η κυβέρνηση έχει δυνατότητα για κάποια άλλη πολιτική, δηλαδή στο ερώτημα που είχε βάλει ο ποιητής παλιότερα «λεφτά υπάρχουν;».
Ναι λεφτά υπάρχουν και αυτό φαίνεται από το πώς ενισχύονται συγκεκριμένες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα διαπλεκόμενα συμφέροντα και δεύτερον υπάρχει άλλη πολιτική; εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει και αυτή προβάλλουμε.

Για την αναφορά Σκουρλέτη ότι η εφημερίδα «documentο» «είναι ένα φαινόμενο νεο-αυριανισμού».

«Δεν θεωρώ ότι πρέπει το κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το κάθε στέλεχος, να βγαίνει και να δημοσιοποιεί τις διαφορετικές του απόψεις για οποιοδήποτε ζήτημα. Έχω συνηθίσει τις όποιες απόψεις μου, θέσεις μου κριτικές μου, σε ότι αφορά τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, να τις καταθέτω στα κομματικά όργανα και αυτό θα κάνω και τώρα».

«Μετά την εκλογική μας ήττα, με ευρεία πλειοψηφία η κεντρική επιτροπή το κόμματος χάραξε τον οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό τον χάρτη έχουν το δικαίωμα στη δική τους διαφορετική άποψη αλλά στην ουσία διαφωνούν με αυτά που αποφασίζει η πλειοψηφία του κόμματος.  Δεν αναφέρομαι στο γραμματέα, αναφέρομαι στο ότι, το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι θέμα της συλλογικής απόφασης και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν μπορούν να υπάρχουν προσωπικές ατζέντες».

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα