back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιώργος Γιαννής στον Αθήνα 9.84: Έργο πνοής «Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας»

Διαβάστε επίσης

Για το σχέδιο «Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις στη πρωτεύουσα, μίλησε στο κεντρικό μαγκαζίνο του Αθήνα 9.84  και την Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιώργος Γιαννής, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το μεγάλο σχέδιο της ανάπλασης.

«Είναι ένα έργο πνοής. Προσπάθειες και μελέτες υπήρχαν εδώ και δεκαετίες, ο Δήμαρχος Αθηναίων όμως και με απόφαση του Δ.Σ όρισε τη συνεργασία με την ομάδα των συγκοινωνιολόγων του Πολυτεχνείου για να δουλέψουμε στην κατεύθυνση του «Μεγάλου Περιπάτου» και μάλιστα όσο πιο τεκμηριωμένα γίνεται από άποψη τόσο κυκλοφοριακή όσο και πολεοδομική».

«Χρονικός ορίζοντας είναι το συντομότερο δυνατό.Υπάρχει εντατικοποίηση των προσπαθειών μας έτσι ώστε δοκιμαστικά να λειτουργήσουν όλα στις επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες. Από εκεί και πέρα όλη αυτή η προσπάθεια, που είναι πλήρως μελετημένη, πρέπει να πάρει όλες τις σχετικές εγκρίσεις, να γίνουν οι τελικές προσαρμογές και αυτό που δοκιμαστικά θα λειτουργήσει από τώρα, από το φθινόπωρο θα κατασκευαστεί».

Οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στον αστικό ιστό υπολογίζεται ότι θα αποδώσουν περίπου 50.000m2 ελεύθερου, δημόσιου χώρου στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Η κατασκευή του Μεγάλου Περιπάτου έρχεται να προσθέσει στη νέα εικόνα του αθηναϊκού κέντρου, ένα νέο ποδηλατόδρομο, στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι ιστορικές περιοχές της Πλάκας και του Εμπορικού Τριγώνου, αλλά και οι οδοί Ηρώδου Αττικού, Μητροπόλεως, Ερμού και Αθηνάς θα μετατραπούν σε περιοχές ελεύθερες από Ι.Χ.

«ΑΘΗΝΑ 9.84»- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

τηλ. 210 3409254 -210 3409300 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα