back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανησυχία για τα νέα κρούσματα σε κεντρική Κίνα και Ν. Κορέα

Διαβάστε επίσης

Νέα κρούσματα κορονοϊού ανέφερε ξανά η Βουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας στην κεντρική Κίνα, για πρώτη φορά μετά την άρση του σκληρού lockdown στις αρχές Απριλίου. Νέα εστία αναφέρεται και στη Σεούλ και συγκεκριμένα σε προάστιο με έντονη νυχτερινή ζωή.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι έως τα μεσάνυχτα χθες ενημερώθηκε για 17 νέα κρούσματα Covid-19 στην ηπειρωτική Κίνα, τα επτά «εισαγόμενα», αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από την 28η Απριλίου.
Νέα αύξηση των κρουσμάτων κατέγραψε σήμερα και η Νότια Κορέα, η οποία αποτελούσε τον Φεβρουάριο μια από τις μεγαλύτερες εστίες μόλυνσης στον κόσμο, αλλά στην πορεία αποτέλεσε πρότυπο στον αγώνα εναντίον της πανδημίας, κυρίως λόγω της εντατικής διενέργειας διαγνωστικών τεστ.
Η ζωή άρχιζε να επανέρχεται σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς την περασμένη εβδομάδα, αλλά το Σαββατοκύριακο στη Σεούλ, στη γειτονική επαρχία Κιόνγκι και στην κοντινή πόλη Ιντσόν δόθηκαν εντολές να κλείσουν τα κλαμπ και τα μπαρ, καθώς οι αρχές φοβούνται δεύτερο κύμα λοιμώξεων.
Έως χτες, 85 κρούσματα συνδέθηκαν με 29χρονο που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό αφού πήγε για να διασκεδάσει στις αρχές Μαΐου σε πέντε κλαμπ και μπαρ στην Ιτέουαν, προάστιο της Σεούλ, ανέφερε μέσω Twitter ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Παρκ Γουάν Σουν. Οι αρχές αναζητούν τώρα περί τους 5.000 πολίτες που βρέθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο σε κλαμπ και μπαρ της περιοχής, σύμφωνα με τους Financial Times.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα