back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ταξίδι στο μεταπολεμικό «Hollywood»

Διαβάστε επίσης

Στο μεταπολεμικό Χόλυγουντ μας ταξιδεύει η νέα σειρά επτά επεισοδίων του Netflix «Hollywood», άλλοτε μέσα από αληθινές ιστορίες κι άλλοτε μέσα από τη μυθοπλασία.

Ο Ράιαν Μέρφι και ο Ίαν Μπρέναν υπογράφουν την ιστορία μιας παρέας φιλόδοξων ηθοποιών και σκηνοθετών που προσπαθεί με κάθε τρόπο να πετύχει στη Μέκκα του κινηματογράφου. Κάθε ήρωας αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο τι κρύβεται πίσω από τη λουσάτη κουρτίνα της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, φέρνοντας στο προσκήνιο τη συστημική αδικία και τις μεροληπτικές συμπεριφορές όσον αφορά την καταγωγή, το κοινωνικό φύλο και τη σεξουαλικότητα που έχουν επιβιώσει μέχρι και τις μέρες μας.

Για έμπνευση οι συντελεστές της σειράς έψαξαν σε άγνωστες, «θαμμένες» ιστορίες του παρελθόντος – για τις γυναίκες και όχι τους άντρες που έδιναν το «πράσινο φως» στις ταινίες, για τους μαύρους καλλιτέχνες της βιομηχανίες που έπρεπε να επιτύχουν σε μια ρατσιστική εποχή και όλους εκείνους που έπρεπε να προσπαθήσουν σκληρά για να το δικό τους success story στον τόπο των ονείρων, το Χόλιγουντ.

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Κόρενσουετ, Ντάρεν Κρις, Τζέρεμι Πόουπ, Λόρα Χάριερ, Σαμάρα Γουίβινγκ, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Χόλαντ Τέιλορ, Πάτι ΛουΠον, Τζιμ Πάρσονς, Τζέικ Πίκινγκ, Τζο Μαντέλο και Μοντ Άπαταου. Γγκεστ σταρ: Κουίν Λατίφα, Μίρα Σορβίνο και Ρομπ Ράινερ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα