back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς σχέδιο το άνοιγμα των σχολείων στα νησιά

Διαβάστε επίσης

Για απουσία σχεδίου ως προς την επανέναρξη των σχολικών δραστηριοτήτων των νησιών κάνουν λόγο 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους στη Βουλή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι δεν δόθηκαν σχετικές οδηγίες για την επάνοδο στα νησιά των, κατά πλειοψηφία, ωρομίσθιων και αναπληρωτών καθηγητών που στελεχώνουν τις δομές Εκπαίδευσης ιδίως των μικρών νησιών και που με την έναρξη των περιοριστικών μέτρων και το κλείσιμο των σχολείων, μετέβησαν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους.
Στο εν λόγω σχέδιο δεν διευκρινίζεται αν οι εκπαιδευτικοί θα υποβληθούν σε δωρεάν διαγνωστικά τεστ και στις απαιτούμενες υγειονομικές εξετάσεις προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα στις σχολικές μονάδες χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους, των μαθητών και των οικογενειών τους.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως ενώ ανακοινώθηκε ως υποχρέωση των σχολικών μονάδων να απολυμαίνονται με κατάλληλο τρόπο τα σχολεία και οι υποδομές αυτών, στα περισσότερα νησιά, ιδίως στα μικρά, δεν δραστηριοποιούνται επαγγελματικές εταιρείες απολυμάνσεων που να διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα.
Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα