back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Α. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης

Διαβάστε επίσης

Για έλλειψη σχεδίου στήριξης των επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης κατηγόρησε ο Α. Τσίπρας την κυβέρνηση κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους του συγκεκριμένου κλάδου.

«Θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα σχέδιο στήριξης αυτών των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να ξαναπάρουν μπρος σιγά-σιγά, με την επανεκκίνηση της οικονομικής ζωής» ανέφερε στην εισήγηση του ο Α. Τσίπρας, εκφράζοντας την απογοήτευση του επειδή η κυβέρνηση δεν προχωρά σε αποφασιστικά μέτρα.
«Δυστυχώς η αίσθησή μας σήμερα είναι ότι αυτό το σχέδιο δεν υπάρχει. Γνωρίζετε ότι εμείς εγκαίρως, εδώ και δυο μήνες, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για την αξιοποίηση της μεγάλης οικονομικής παρακαταθήκης των 37 δις από το μαξιλάρι, ώστε τώρα σε μια ώρα ανάγκης να δοθεί ρευστότητα προκειμένου να στηριχτούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η αναστολή της εργασίας και ταυτόχρονα να υπάρξει κεφάλαιο κίνησης μέσα από ένα πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης καθώς και ένα ευρύτερο εγγυοδοτικό πρόγραμμα, αξιοποιώντας τα 12 δις της ρευστότητας της ΕΚΤ. Δυστυχώς δεν βλέπουμε τίποτε απ’ αυτά να έχει προχωρήσει» υπογράμμισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Μισή εργασία
Ο Α. Τσίπρας ανέφερε ακόμη πως αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να διαμορφώνει μια κατάσταση θεσμοθέτησης μισής εργασίας μέσα από την εκ περιτροπής εργασία και χρηματοδότηση αναστολής της εργασίας και όχι της συνέχισης της απασχόλησης.
«Αυτό θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις αν συνεχιστεί με ραγδαία αύξηση της ανεργίας αλλά και λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Οι προβλέψεις όλων των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών μας δείχνουν ότι η εικόνα θα είναι χειρότερη από την ύφεση της πιο δύσκολης στιγμής της κρίσης που περάσαμε, δηλαδή χειρότερη από το ΄11, που ήταν 9%, τώρα λένε ότι θα είναι πάνω από 9,7%, άλλοι λένε 10%, άλλοι παραπάνω. Άρα λοιπόν πρέπει να βρεθούν και να δοθούν σύντομα απαντήσεις για αυτόν τον κόσμο, διότι πολύ φοβάμαι ότι σε λίγους μήνες, αν όχι σε λίγες μέρες, θα βρισκόμαστε με χιλιάδες επιχειρηματίες ξεκρέμαστους και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία» σημείωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα