back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σερβία: Επεισοδιακή συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο

Διαβάστε επίσης

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Βουλής στην Σερβία, καθώς ο αρχηγός του κινήματος «DVERI» μπήκε στην αίθουσα σφυρίζοντας μία μία σφυρίχτρα.

Ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς άρχισε να σφυρίζει με μανία μπροστά από τα κυβερνητικά έδρανα, με την πρόεδρο του Κοινοβουλίου Μάγια Γκοϊκοβιτς να φωνάζει την φρουρά και να τον πετάνε εκτός! Στην Βουλή ψηφιζόταν η άρση των περιορισμών μετακίνησης, με το κίνημα «DVERI» και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εδώ και ένα χρόνο περίπου μποϋκοτάρουν τις εργασίες της Βουλής. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 155 βουλευτές επί συνόλου 250 βουλευτών που απαρτίζουν το κοινοβούλιο.
Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, στην ομιλία της κατά την κατάθεση της σχετικής πρότασης, τόνισε ότι πληρούνται όλοι οι όροι που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να αποφασιστεί η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ανέφερε ότι το ποσοστό νέων κρουσμάτων σε ημερήσια βάση έπεσε κάτω από το 5% των ελεγχόμενων δειγμάτων και η μεταδοτικότητα της νόσου έχει εξασθενήσει σημαντικά.

Σερβία: Τέλος οι περιορισμοί στις μετακινήσεις

Στη Σερβία θα πάψουν πλέον να ισχύουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών, ωστόσο παραμένουν τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους. Επίσης, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα δεν θα λειτουργήσουν, όπως κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία ενώ οι μάσκες και τα γάντια θα είναι υποχρεωτικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι επιδημιολόγοι συνιστούν επίσης στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας τονίζοντας ιδιαίτερα την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και το συχνό πλύσιμο των χεριών. Στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού συνιστάται να αποφεύγουν την πολυκοσμία και τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των επιδημιολόγων που διαχειρίζονται την κρίση, το τέλος της επιδημίας θα κηρυχθεί εφόσον για διάστημα 28 ημερών δεν καταγραφεί ούτε ένα νέο κρούσμα. Στη Σερβία έχουν επιβεβαιωθεί 9.971 κρούσματα κορωνοϊού. Απεβίωσαν συνολικά 203 ασθενείς.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα