back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ευχές για τη γιορτή της Μητέρας με κοινωνικό αντίκτυπο

Διαβάστε επίσης

Στη γιορτή της Μητέρας 10 Μαΐου στέλνοντας με sms στο 19820 μια ευχή #stinpioglikiamama, στη δική σας μαμά, ενισχύεται το έργο των Παιδικών Χωριών SOS.

Στα τέσσερα Παιδικά Χωριά SOS (Βάρης, Πλαγιαρίου, Θράκης, Κρήτης) και τον Ξενώνα Βρεφών SOS ζουν 245 παιδιά, τα οποία μεγαλώνουν 61 Μητέρες SOS με τη βοήθεια 32 παιδαγωγών.

Τα Παιδικά Χωριά SOS τιμούν τις μητέρες

Τα Παιδικά Χωριά SOS διοργανώνουν δύο ξεχωριστές διαδικτυακές «συναντήσεις» για να υμνήσουν «την πιο γλυκιά μαμά του κόσμου», με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας στις 10/05.

Με γνώμονα την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, τα Παιδικά Χωριά SOS με την πολύτιμη αρωγή της Σίσσυς Χρηστίδου θα πραγματοποιήσουν δύο συναντήσεις με πρωταγωνίστριες Μαμάδες, εργαζόμενες σε διαφορετικούς κλάδους, οι οποίες είτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού, είτε έχουν μία πολύ πιεστική καθημερινότητα στο εργασιακό τους περιβάλλον, η οποία επιβαρύνεται με τη νέα πραγματικότητα που βιώνουν. Η ενέργεια είναι αφιερωμένη στην πιο γλυκιά μαμά του κόσμου.

Ευχές

Παράλληλα τα Παιδικά Χωριά SOS μας προτρέπουν να την ευχαριστήσουμε, ενισχύοντας παράλληλα το έργο τους, στέλνοντας από τις 05/05 με sms στο 19820 μια ευχή για τη δική μας πιο γλυκιά μαμά του κόσμου. Τα Παιδικά Χωριά SOS αναλαμβάνουν να φτιάξουν την ευχετήρια κάρτα, που θα μπορούμε  να κατεβάσουμε από το https://sos-villages.gr/giorti-miteras.

Οι διαδικτυακές «συναντήσεις»

Η μία «συνάντηση» θα πραγματοποιηθεί και θα προβληθεί μέσα από Instagram Live στο Instagram Account της Σίσσυς Χρηστίδου (09/05, Σάββατο, ώρα: 19.00)  και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Χωριό SOS Bάρης και θα προβληθεί μέσα από το Youtube account της Σίσσυς Χρηστίδου (08/05, Παρασκευή).

Οι καλεσμένες Μητέρες

Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

Γεύση Αγγέλογλου, Μητέρα στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Θεσσαλονίκη

Ανέτα Μουλαϊδου, Δασκάλα στο Α΄ Δημοτικό Τριλόφου, Θεσσαλονίκη

Aργυρώ Μπαρμπαρίγου, Σεφ

Βασιλική Μιλλούση, Πρωταθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής

Μαρίνα Γιώτη, Συγγραφέας και εικονογράφος Παιδικών Βιβλίων

«Μαζί με όλες τις μαμάδες λοιπόν, γιορτάζουν και οι Μητέρες των Παιδικών Χωριών SOS, οι Μητέρες της καρδιάς. Μπορεί να μην έχουν δώσει οι ίδιες ζωή στα παιδιά, είναι εκείνες όμως που αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο να μεγαλώσουν με φροντίδα και αγάπη τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, όπως θα μεγάλωνε οποιαδήποτε μαμά το βιολογικό της παιδί», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

«Το έργο κάθε Μητέρας SOS είναι πολύτιμο. Το ίδιο πολύτιμο είναι και κάθε μήνυμα που θα σταλεί από τις 05/05 στο 19820 #stinpioglikiamama προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για την ενίσχυση του αγώνα των Παιδικών Χωριών SOS».

(χρέωση SMS:2,48€ + τέλος κινητής τηλεφωνίας)

Άλλοι τρόποι υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στηρίξετε το έργο τους, από την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών σε είδος μέχρι τη χρηματική δωρεά για την κάλυψη μέρους των ετήσιων αναγκών διαβίωσης ενός παιδιού. Κάθε δωρεά είναι πολύτιμη, καθώς το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές που προσφέρουν ιδιώτες, εταιρείες και Οργανισμοί. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα «Στήριξέ μας».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα