back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84: «Λάθος οι κυβερνητικοί χειρισμοί έναντι του Δικηγορικού Σώματος»

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2020-05-04)

Την έντονη αντίδραση του δικηγορικού κλάδου για τα  μέτρα οικονομικής ενίσχυσης  και τις συνθήκες υγιεινής στις δικαστικές αίθουσες, εξέφρασε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος,

συνιδρυτής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών «e-themis» και Σύμβουλος του Δ.Σ.Α.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο έκανε λόγο για μεγάλο κυβερνητικό  ολίσθημα έναντι του Δικηγορικού Σώματος. «Αρχικά ενταχθήκαμε στα voucher που καταργήθηκαν. Ακολούθως, στο έκτακτο βοήθημα των 600 ευρώ και μέχρι στιγμής σε κανένα άλλο.Αναμένουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις ότι θα συμπεριληφθούμε στο επόμενο βοήθημα ειδικού σκοπού. Παρά τη δεύτερη εξαγγελία της κυβέρνησης επ αυτού, αναμένουμε την τήρησή της.» είπε χαρακτηριστικά.

Οπως υποστήριξε «η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει τη στήριξη του Δικηγορικού Σώματος με έκτακτα βοηθήματα, αλλά δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και δημιουργήθηκε πρόβλημα σε πολλούς συναδέλφους που πλέον αδυνατούν να αντιμετωπίσουν και τα βασικά έξοδα. Από τις 13 Μαρτίου, οι δικηγόροι- δεν εργάζονται και έχουν μηδενικά έσοδα. Οι τομείς της Δικαιοσύνης που επαναλειτουργούν αφορούν ελάχιστους, με αποτέλεσμα  έως τις αρχές Ιουνίου, οπότε θα επαναληφθούν οι διαδικασίες, οι δικηγόροι να τελούμε σε αναγκαστική αργία, δηλαδή ανεργία.»

Ο κ Αναστασόπουλος σε ερώτηση για τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοιού στις δικαστικές αίθουσεs, απάντησε λέγοντας ότι «υπάρχει πρόβλημα, διότι από τις 13 Μαρτίου δεν έχουν  αποσαφηνιστεί τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους στο χώρο της Δικαιοσύνης.» Κατ αυτόν τον τρόπο, λέει,«λαμβάνονται μέτρα για δίκες χωρίς παράσταση και ακροατήριο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Ηδη υπήρχε η τάση στις αστικές υποθέσεις να μην υφίσταται παράσταση διαδίκων και η διαδικασία να γίνεται εγγράφως , αλλά με τον κορωνοϊό, επεκτείνεται και σε άλλες διαδικασίες.»

Καταλήγοντας, έκανε λόγο «για σοβαρά προβλήματα ως προς την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης, σε περίπτωση που ο δικαστής δεν μπορεί να έχει ιδίαν αντίληψη για τους μάρτυρες, την αξιοπιστία και τις καταθέσεις τους.»

«ΑΘΗΝΑ 9.84»- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα