back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Beastie Boys Story: Ο Σπαίκ Τζόνζι καταγράφει την ιστορία του μουσικού σχήματος μέσα από τις αφηγήσεις δύο φίλων

Διαβάστε επίσης

Σε μία χρονική περίοδο που είναι αβέβαιο το πότε θα μπορέσουμε να δούμε συναυλία ζωντανά, σαν μία ελάχιστη παρηγοριά, κυκλοφορεί διαδικτυακά το ντοκιμαντέρ για το νεουορκέζικο συγκρότημα Beastie Boys, με τίτλο «Beastie Boys Story».

Παράλληλα με το ντοκιμαντέρ-μίνι σειρά του Netflix «The Last Dance» για τον Michael Jordan και τους Chicago Bulls που μας ταξιδεύει στο παρελθόν και τα μυστικά του αθλητικού κόσμου, το ντοκιμαντέρ «Beastie Boys Story» μας εισάγει στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

Μία φιλία 40 ετών και η ιστορία ενός συγκροτήματος, σε ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο από τον συνεργάτη και φίλο της μπάντας, βραβευμένο κινηματογραφιστή, Spike Jonze. Ο Mike Diamond μαζί με τον Adam Horovitz – ο Adam “MCA” Yauch τρίτο μέλος του σχήματος έφυγε από τη ζωή το 2012 – ανεβαίνουν στη σκηνή και διηγούνται πως η παρέα τους αλλά και ο τρόπος ζωής τους έγινε καριέρα και τους οδήγησε στην επιτυχία.

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «Beastie Boys Book», τα δύο μέλη του σχήματος, διηγούνται, αυτή τη φορά στην κάμερα, την ιστορία τους η οποία εκτός από την επιτυχία, τη δόξα, τη φιλία περιλαμβάνει τις λάθος επιλογές τους, τον θρήνο και τις στιγμές μεταμέλειας.


Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα Apple TV+, η οποία προσφέρει 7 ημέρες παρακολούθησης, δωρεάν.

Beastie Boys

Αμερικανικό συγκρότημα hip hop από τη Νέα Υόρκη, που σχηματίστηκε το 1981. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της καριέρας τους, η ομάδα αποτελούταν από τους Michael “Mike D” Diamond, Adam “MCA” Yauch και Adam “Ad-Rock” Horovitz.

Σχηματίστηκαν αρχικά σαν τετραμελής hardcore punk μπάντα, με το όνομα Young Aborigines, το 1978 (Michael Diamond, John Berry, Yauch και Kate Schellenbach). Μετά από αποχωρήσεις και αλλαγές στη συνθεση, το συγκρότημα έκανε μια πλήρη μετάβαση στο hip hop, με την κυκλοφορλια μιας σειράς επιτυχημένων singles. Έκαναν περιοδεία με τη Madonna το 1985 και ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Licensed to Ill».

Οι Beastie Boys ήταν μια από τις πιο μακροχρόνιες hip hop μπάντες παγκοσμίως, με πολλά πλατινένια άλμπουμ. Το 2009, κυκλοφόρησαν ψηφιακά επανεγγραφημένες πολυτελείς εκδόσεις των δίσκων τους Paul’s Boutique, Check Your Head, Ill Communication και Hello Nasty. Το όγδοο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους, «Hot Part Committee Committee Part 2», κυκλοφόρησε το 2011 ενώ τον Απρίλιο του 2012 εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame. ‘Ενα μήνα μετά, ο MCA έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και δύο χρόνια μετά οι Diamond και Horovitz ανακοίνωσαν πως δεν θα συνεχίσουν σαν Beastie Boys, από σεβασμό απέναντι στον MCA.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα