back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: "Η σταδιακή επάνοδος στη νέα καθημερινότητα θα είναι πιο δύσκολη και πιο σύνθετη από το απότομο κλείσιμο στο σπίτι"

Διαβάστε επίσης

“Η σταδιακή επάνοδος στη νέα καθημερινότητα θα είναι πιο δύσκολη και πιο σύνθετη από το απότομο κλείσιμο στο σπίτι, καθώς τώρα απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να μην χρειαστεί να κάνουμε πάλι κάποιο πισωγύρισμα και να επιβάλλουμε και πάλι περιορισμούς στην κίνηση”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στην Εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και κράτος και κοινωνία “να συνταχθούμε σε αυτήν την κοινή προσπάθεια για να πάρουμε πίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται τον έλεγχο των ζωών μας και να επανέλθουμε σε μία νέα καθημερινότητα στηρίζοντας και την οικονομική δραστηριότητα που από Δευτέρα θα αρχίσει με πολύ δειλά βήματα να επιχειρεί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς”.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στις εθελοντικές δράσεις που ανέπτυξε το κόμμα για την υποστήριξη του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, για τις εθελοντικές αιμοδοσίες και για το γεγονός ότι “και τοπικό επίπεδο, όπως είπε, τα κομματικά μας στελέχη ήταν πάντα δίπλα σε αυτούς που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη”.

Επισήμανε παράλληλα το γεγονός ότι “εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά τις ψηφιακές μας δεξιότητες και δυνατότητες”, σημειώνοντας ότι “αυτό είναι ένα συνολικό κέρδος το οποίο αποκόμισε το κράτος, η ελληνική κοινωνία και χαίρομαι που και το κόμμα ακολουθεί κατά πόδας”.
Κλείνοντας την συνεδρίαση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως “η κοινωνία περιμένει πια από την πολιτική και από τους πολιτικούς διαφορετικά πράγματα από αυτά τα οποία ενδεχομένως να περίμενε πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και είναι πολύ σημαντικό το κόμμα να είναι απολύτως εναρμονισμένο με τον ρυθμό τον οποίον δίνει η ίδια η κοινωνία και να εκπέμπει αυτό το μήνυμα ενότητας το οποίο προσπαθούμε και εμείς σε κεντρικό επίπεδο να υπηρετήσουμε”.
Επισήμανε την ανάγκη “να μένουμε μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις τις οποίες μπορεί οι αντίπαλοί μας για λόγους δικών τους προβλημάτων να επιζητούν, να επιμένουμε στο θετικό μας μήνυμα, να ενημερώνουμε την κοινωνία για τις πρωτοβουλίες μας και να μεταφέρουμε βέβαια στην ηγεσία τα μηνύματα της κοινωνίας και να διορθώνουμε τα λάθη μας οπότε αυτά επισημαίνονται.»
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου τόνισε ότι «από τη Δευτέρα μπαίνουμε σε μια νέα φάση μετάβασης από το μένουμε σπίτι χωρίς τον ιό, στο μένουμε ασφαλείς και μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό” και επισήμανε ότι “με το πολιτικό μας ρεζερβουάρ γεμάτο με το καύσιμο της εμπιστοσύνης και της αυτοπεποίθησης θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας στην καθημερινή μας ζωή και να απαντήσουμε σε νέα πολιτικά αλλά και ηθικά διλλήματα’.
Τόνισε επίσης ότι το κόμμα της ΝΔ θα κινηθεί σε τρείς βασικούς άξονες: “Θα δίνει, με τη λειτουργία του, το παράδειγμα εφαρμογής των μέτρων για ασφαλή μετάβαση, θα αναδεικνύει τις επιμέρους κυβερνητικές αποφάσεις και θα επιστρέφει με προτάσεις ή και επισημάνσεις και θα αναπτύξει κύκλο ψηφιακών εκδηλώσεων με θέμα τα νέα διλήμματα που θέτει η πανδημία και η αντιμετώπισή της.»
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη των μελών των αιρετών διοικήσεων των Οργανώσεων του κόμματος που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν εντός του Μαΐου μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι υγειονομικές εξελίξεις.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στεργίου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μπρατάκος, Σπήλιος Λιβανός, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Σπανάκης, Κώστας Αγοραστός, Γιώργος Καρανίκας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Μαρία Σαρηγιαννίδου.
Αποσ. Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα