back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ουγγαρία: Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί για πιθανό δεύτερο κύμα κρουσμάτων από τον Οκτώβριο

Διαβάστε επίσης

Η Ουγγαρία πρέπει να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, μετά την πιθανή επιβράδυνση τους το καλοκαίρι, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός  της χώρας Βίκτορ Ορμπάν στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι οι περιορισμοί στη Βουδαπέστη και τα περίχωρα της, όπου εντοπίζεται το 80% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα, δεν θα χαλαρώσουν πριν μειωθεί το ποσοστό θνητότητας σε αυτή την περιοχή.
Από τη Δευτέρα, η Ουγγαρία θα αρχίσει να αίρει κάποιους περιορισμούς σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων: θα επιτραπεί να λειτουργήσουν καταστήματα και υπαίθριοι χώροι εστιατορίων, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει σε λειτουργία την οικονομία σταδιακά.
«Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί, κερδίσαμε απλά λίγο χρόνο», τόνισε ο Ορμπάν στο κρατικό ραδιόφωνο. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα (σ.σ. της πανδημίας) Οκτώβριο-Νοέμβριο».
Έως σήμερα, η Ουγγαρία έχει καταγράψει 2.863 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 323 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.
Ο Ορμπάν τόνισε ότι το βάρος δίνεται στο να δημιουργηθούν εκ νέου οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στη χώρα λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού.
Η σταδιακή άρση των περιορισμών είναι η στρατηγική που προκρίνει η κυβέρνηση για να αποτρέψει μεγαλύτερης διάρκειας ζημία στην οικονομία, η οποία εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί κατά περίπου 4% του ΑΕΠ φέτος, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Η ουγγρική οικονομία αναπτύχθηκε πέρυσι με ρυθμό 4,9%.
Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα