back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Παπαθανάσης: Νομοθετήσαμε μέτρα κατά της αισχροκέρδειας για την προστασία του πολίτη

Διαβάστε επίσης

Για την επάρκεια μασκών και αντισηπτικών, για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας αλλά και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μίλησε στην εκπομπή «Άνω κάτω» και στον Άρη Τόλιο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

«Το θέμα των μασκών και οι ελλείψεις στα αντισηπτικά, ξεκίνησε από την έναρξη της κρίσης, ωστόσο το πρόβλημα λύθηκε, καθώς κόβοντας τη γραφειοκρατία, ελληνικές βιομηχανίες ξεκίνησαν την παραγωγή», τόνισε και εξήγησε ότι «όσον αφορά στις μάσκες, τα αποθέματά μας ήταν ημερησίως 500.000. Σήμερα είναι 25 εκατ. μάσκες ημερησίως και ταυτόχρονα έχουμε ελληνικές βιομηχανίες οι οποίες πολλαπλασιάζουν την παραγωγή».
Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανάσης, από σήμερα ξεκινάει και καμπάνια ενημέρωσης, ώστε να μπορεί ο καθένας να φτιάξει από το σπίτι του ένα πάνινο κάλυμμα προσώπου.
Για την αισχροκέρδεια τόνισε πως «νομοθετήσαμε, έχουμε θέσει κανόνες κι έχουμε επιβάλει πρόστιμα, κάτι το οποίο δεν είχε επιβληθεί ποτέ στην ελληνική επικράτεια. Τα συνεργεία μας είναι έξω και δεχόμαστε καταγγελίες στο τηλέφωνο 1520».
Τέλος, ο κ Παπαθανάσης διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει χρονικό ορίζοντα το 2023. Ποτέ δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Νομίζω μάλλον από την πλευρά της αντιπολίτευσης τίθεται για τους δικούς της λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα