back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναστολή συμβάσεων και οικονομική ενίσχυση διαφορετικών ταχυτήτων: Tι θα ισχύει από τον Μαΐο

Διαβάστε επίσης

Αναστολή των συμβάσεων εργασίας και οικονομική ενίσχυση διαφορετικών ταχυτήτων για τους εργαζόμενους, με παράλληλη επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού για εργαζόμενους γονείς παιδιών, τα οποία παρακολουθούν τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, προβλέπει η νέα ΠΝΠ που θα εκδοθεί.

Ειδικότερα:

Άδεια ειδικού σκοπού: Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου για εργαζόμενους γονείς με παιδιά νηπιαγωγείου ή δημοτικού σχολείου.
Αναστολή συμβάσεων εργασίας: Παρατείνεται, επίσης, έως τις 31 Μαΐου για το προσωπικό επιχειρήσεων οι οποίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους , έκλεισαν με κρατική εντολή ή επλήγησαν.
Όσες επιχειρήσεις επαναλειτουργήσουν με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, θα πρέπει να απασχολούν τουλάχιστον το 40% του προσωπικού, διατηρώντας το δικαίωμα να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις του υπόλοιπου προσωπικού αλλά και να την διακόψουν στην συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Η καταβολή των 800 ευρώ θα συνεχιστεί για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων οι οποίες παραμένουν κλειστές, ενώ θα χορηγηθεί αναλογία στο προσωπικό όσων επαναλειτουργήσουν.
Συμπλήρωση του εισοδήματος και κάλυψη μέρους των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από το κράτος σε περιπτώσεις μεταβολής των συμβάσεων εργασίας, μέσω του κοινοτικού προγράμματος SURE.
Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα