back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυτοκτόνησε διευθύντρια ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

Διαβάστε επίσης

Νεκρή βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στην οικία της οικογένειας της η δρ. Λόρνα Μπριν, διευθύντρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο New York-Presbyterian Allen, στο Μανχάταν, και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κατέληξε από αυτοτραυματισμό. Σύμφωνα με τον πατέρα της 49χρονης γιατρού, τον δρ. Φίλιπ Μπριν, η Λόρνα “προσπάθησε να κάνει την δουλειά της και αυτό την σκότωσε”.

Στη διάρκεια της εργασίας της η Λόρνα Μπριν μολύνθηκε από τον νέο  κορονοϊό και  έπειτα από μιάμιση εβδομάδα ανάρρωσης επέστρεψε στη δουλειά της. Όμως η διοίκηση του  νοσοκομείου της ζήτησε να επιστρέψει σπίτι της, προφανώς για λόγους ασφαλείας . Εκείνη τη χρονική στιγμή παρενέβη η οικογένεια της και την κάλεσαν  να  παραμείνει στην πατρική της οικία  στο Σάρλοτσβιλόπου και τελικώς αυτοκτόνησε .
Σύμφωνα με τον πατέρα της , την τελευταία φορά που μίλησαν του είχε φανεί “απόμακρη” και του είχε πει ότι ασθενείς με την Covid-19 πέθαιναν πριν ακόμη μεταφερθούν από το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Δεκάδες ασθενείς με την νόσο έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο αυτό του Μανχάταν που διαθέτει 200 κλίνες.
Ο δρ Μπριν διευκρίνισε μιλώντας στους New York Times  ότι η κόρη του δεν είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των  NYT η δρ Λόρνα Μπριν ήταν θρησκευόμενη χριστιανή με στενούς δεσμούς με την οικογένειά της. Δεινή σκιέρ και λάτρης του χορού σάλσα, εργαζόταν εθελοντικά μία φορά την εβδομάδα σε έναν οίκο ευγηρίας.
Η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει 17.500 από τους 56.000 θανάτους στις ΗΠΑ.
Η αστυνομία ανέφερε ότι έπειτα από ένα τηλεφώνημα για βοήθεια που δέχτηκε στις 26 Απριλίου η δρ. Μπριν μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο “όπου αργότερα κατέληξε έπειτα από αυτοτραυματισμό της”.
Η επικεφαλής της αστυνομίας Ράσαλ Μπράκνεϊ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Οι επαγγελματίες πρώτης γραμμής του τομέα υγείας και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών δεν έχουν ανοσία στις ψυχικές και σωματικές επιπτώσεις της παρούσας πανδημίας. Σε καθημερινή βάση οι επαγγελματίες αυτοί εργάζονται κάτω από τις πιο στρεσογόνες συνθήκες και ο κορωνοϊός έχει προσθέσει μεγαλύτερο στρες”.
Newsroom Αθήνα 984
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα