back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το «Επίκεντρο» στον Κολωνό εν μέσω πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Το «Επίκεντρο», ο πολυχώρος της ActionAid στον Κολωνό, συνεχίζει να παρέχει όλες τις υπηρεσίες, που μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν την ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική ή λογιστική βοήθεια, συμβουλευτική εύρεσης εργασίας καθώς και όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία διεξάγονται διαδικτυακά.

«Η κοινωνική του υπηρεσία του «Επίκεντρου» παρέχει ενημέρωση αναφορικά με μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του ιού, καθοδήγηση ως προς τα σημεία εξυπηρέτησης του κοινού, συμβουλευτική σε θέματα που άπτονται της υγιεινής και των καταστάσεων κρίσεως, παροχή πληροφοριών σε ότι αφορά την παρουσίαση συμπτωμάτων και την καταπολέμηση της ασθένειας και παραπομπή σε αρμόδιους φορείς, όπου αυτό κρίνεται εφικτό» εξηγεί στον Αθήνα 9.84, η υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας τοπικών προγραμμάτων Σίσσυ Γκουρνέλου. «Επίσης, παρέχονται συνεδρίες ανακουφιστικού χαρακτήρα, σε κάθε ενδιαφερόμενο από τους ωφελούμενους της δομής, προκειμένου να διερευνηθούν και να αντιμετωπισθούν, αυτές οι νέες συνθήκες που έχουν μπει στην καθημερινότητα μας».

Δράσεις

Παράλληλα συνεχίζονται τα μαθήματα ελληνικών και αγγλικών και τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, που γίνονται με τηλεδιάσκεψη με όσους μαθητές έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Επίσης και τα μαθήματα για τη χρήση νέων τεχνολογιών για όλη την οικογένεια.

Μάθημα αγγλικών

Το «Επίκεντρο» της ActionAid, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της περιόδου που διανύουμε, συνεργάζεται και στηρίζει την προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, υπηρεσίες που έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα.

«Μέσα από τα κοινωνικά του δίκτυα όπως είναι η σελίδα του Επίκεντρου στο facebook», προσθέτει η Σίσσυ Γκουρνέλου «προωθούνται βίντεο από τις συμβούλους ψυχικής υγείας με συμβουλές διαχείρισης του άγχους αλλά και της νέας μας πραγματικότητας. Ακόμα, από τους συνεργάτες της δομής προτείνονται ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά». 

 Το Επίκεντρο της ActionAid

Να υπενθυμίσουμε ότι το «Επίκεντρο» της ActionAid στον Κολωνό είναι ένα κέντρο στήριξης για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προγραμμάτων που προσφέρονται δωρεάν στο «Επίκεντρο» ενήλικες, παιδιά και οι οικογένειές τους, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες αλλά και τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Πληροφορίες

Οι άνθρωποι που εξυπηρετούνται από το «Επίκεντρο» μπορούν να επικοινωνούν τις καθημερινές από τις 9.00 π.μ. ως τις 5.00 μ.μ., καλώντας στο 215.555.7345 και μέσω email στο [email protected].

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα