back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Αττικής Γ. Μαρκόπουλο και 50 συνολικά Δημάρχους της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Ζητήματα που αφορούν στην επόμενη μέρα μετά την χαλάρωση των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, την ανάγκη εποπτείας δημόσιων χώρων, καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης 2020 βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τη συμμετοχή του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και Δημάρχου Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλου και συνολικά 50 Δημάρχων της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, ευχαρίστησε τους δημάρχους για την άμεση ανταπόκριση τους στην υλοποίησης της διανομής πάνω από 30.000 γευμάτων το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Τα γεύματα διανεμήθηκαν με το συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής και με χρηματοδότηση από τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο. Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι οι Δήμοι της Αττικής ήταν ένας ισχυρός κρίκος στην αλυσίδα ανθρωπιάς η οποία αναπτύχθηκε αυτές τις άγιες ημέρες και τόνισε ότι «Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι δεν είναι ανταγωνιστές αλλά συναγωνιστές».
Γεύματα
«Μέσα από τη συνεργασία και το συντονισμό των προσπαθειών μας θα καταφέρουμε να γυρίσουμε σελίδα στην Αττική και να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή. Η συνεργασία και ο συντονισμός των ενεργειών μας όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας επιβεβαιώνει ότι όταν υπάρχει θέληση από όλες της πλευρές, μπορούν να υλοποιηθούν σημαντικοί στόχοι σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης».
Ανακύκλωση
Στο σημείο αυτό ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης 2020 της Περιφέρειας και ευχαρίστησε όλους τους Δημάρχους που ανταποκρίνονται άμεσα και συμμετέχουν στο εγχείρημα να επιτευχθεί σημαντική μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Επισήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης διανομής απορριμματοφόρων και καφέ κάδων θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος ενίσχυσης του στόλου των 66 Δήμων της Αττικής.
Επιπλέον, ο Γ. Πατούλης ζήτησε από τους δημάρχους να καταγράψουν το σύνολο των αναγκών τους και σε εσωτερικούς ξύλινους κάδους ανακύκλωσης οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δημοτικά και δημόσια κτίρια, όπως σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κ.α.. Μάλιστα επισήμανε ότι υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την αποκομιδή του ανακυκλώσιμου υλικού των κυτίων χωρίς να επιβαρυνθεί το ανθρώπινο δυναμικό των δήμων.

Δημοτική Αστυνομία

Με αφορμή την προετοιμασία κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης για τη χαλάρωση των μέτρων οι δήμαρχοι διατύπωσαν μια σειρά από ερωτήματα για τα οποία θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη με τη συμμετοχή και των αρμόδιων υπουργών. Μεταξύ αυτών είναι το ζήτημα του ελέγχου δημόσιων ανοιχτών χώρων, πάρκων, της παραλιακής ζώνης και γενικότερα του παράκτιου μετώπου. Αρκετοί δήμοι πρότειναν να υπάρξουν ειδικές νομοθετικές προβλέψεις προκειμένου να λειτουργήσουν τα τμήματα δημοτικής αστυνομίας σε όλους τους δήμους. Επιπλέον πρότειναν να προσδιοριστεί συγκεκριμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων προκειμένου να έχουν και ελεγκτικό ρόλο με στόχο να επικουρούν τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συντάχθηκε με το αίτημά τους και συμφώνησε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Στο πλαίσιο της συζήτησης εκφράστηκαν προβληματισμοί σχετικά με το ζήτημα των test αντισωμάτων και τη δυνατότητα συμβολής της αυτοδιοίκησης στην υλοποίησή τους. Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον ΙΣΑ μελετά μια σειρά από δράσεις οι οποίες, αφού υπάρξει η αναγκαία συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία, θα μπορούν να ανακοινωθούν.
Κατά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του δημάρχους για τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη και τόνισε: «Η Αττική είναι ενιαία. Ενωμένοι, δήμοι και Περιφέρεια είμαστε ισχυρότεροι και αποτελεσματικότεροι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας των πολιτών».

Δήμαρχοι

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, καθώς και οι Δήμαρχοι: Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννης, Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Πετρούπολης Στ. Βλάχος, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Φιλοθέης – Ψυχικού Δ. Γαλάνης, Αιγάλεω Ι. Γκίκας, Πόρου Ι. Δημητριάδης, Μοσχάτου – Ταύρου Α. Ευθυμίου, Ιλίου Ν. Ζενέτος, Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Αλίμου Ανδρ. Κονδύλης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης ο Ι. Κονταρίνης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, Περάματος Ι. Λαγουδάκης, Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Παιανίας Ισ. Μαδης, Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Σπάτων – Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, Πειραιά Ι. Μώραλης, Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός, Ελευσίνας Α. Οικονόμου, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Φυλής Χρ. Παππούς, Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπ. Πολλάλης, Χαλανδρίου Σπ. Ρούσσος, Μεταμόρφωσης Ευστρ. Σαραούδας, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, Ν. Σμύρνης Στ. Τζουλάκης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, Μαραθώνα Στ. Τσίρκας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Στ. Τσίρμπας, Σαρωνικού Π. Φιλίππου, Π. Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος, Κυθήρων Ευστρ. Χαρχαλάκης, Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης και Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα