back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαουδική Αραβία: Τέλος οι θανατικές ποινές σε ανήλικους

Διαβάστε επίσης

Η Σαουδική Αραβία καταργεί την επιβολή της θανατικής ποινής σε ανθρώπους που διέπραξαν εγκλήματα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC).

Η ανακοίνωση γίνεται με αφορμή ένα βασιλικό διάταγμα του βασιλιά Σαλμάν. «Το διάταγμα σημαίνει πως όποιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο για εγκλήματα που διέπραξαν ενώ ήταν ακόμη ανήλικοι δεν θα εκτελεστούν. Αντιθέτως, στα πρόσωπα αυτά θα επιβληθεί ποινή κάθειρξης όχι άνω των 10 ετών την οποία θα εκτίσουν σε φυλακή ανηλίκων», διευκρίνισε ο πρόεδρος της HRC, Αουάντ Αλαουάντ.
Η απόφαση σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστούν τουλάχιστον έξι άνδρες, οι οποίοι προέρχονται από τη σιιτική μειονότητα και είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή τους σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις όταν ήταν ακόμη κάτω των 18 ετών. Το μέτρο αυτό έρχεται λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για κατάργηση της μαστίγωσης, με την χώρα να προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της και να εκσυγχρονιστεί.
«Είναι μια σημαντική ημέρα για τη Σαουδική Αραβία. Το διάταγμα αυτό μας βοηθά να εκσυγχρονίσουμε τον ποινικό μας κώδικα», πρόσθεσε ο Αλαουάντ.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα