back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 1.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα Agro-U

Διαβάστε επίσης

Η πλατφόρμα Agro-U, η οποία στοχεύει στην εύρεση θέσεων εργασίας σε άνεργους αγρότες, ξεκίνησε τη λειτουργία της 1η Απριλίου και ήδη έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση στον αγροτικό κόσμο.

Πίσω από την ιδέα βρίσκεται η 23χρονη απόφοιτη του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κυριακή Χατζηγεωργίου, καθώς και ο 28χρονος απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Νικολαΐδης. Η σύλληψη της ιδέας, πάντως, έγινε στα τέλη του 2019, όταν και εντάχθηκαν σε πρόγραμμα επιχειρηματικών ιδεών της Θεσσαλονίκης.
Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι απλή. Κάθε ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενη, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.agro-u.com, καλείται να επιλέξει αν ψάχνει για εργασία ή για εργατικό δυναμικό. Σε κάθε μία από τις δύο επιλογές, “Ναι ψάχνω άτομα” και “Ναι ψάχνω εργασία”, γίνεται παραπομπή σε διαφορετική φόρμα στην οποία ζητούνται Ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, τόπος κατοικίας και οι τομείς ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, στη φόρμα “Ναι ψάχνω εργασία” οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως “Σε τι καλλιέργειες ψάχνεις εργασία;”, “Τι εποχή θέλεις να εργασθείς;” και αν “Θα πήγαινες σε άλλη περιοχή αν σου παρείχαν διαμονή;”.
Ήδη, λοιπόν, 1000 με 1300 άτομα από όλη την Ελλάδα έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους, ενώ σύμφωνα με την Κυριακή Χατζηγεωργίου, η οποία μίλησε στον Αθήνα 9.84, “εκτός από αυτά τα 1000 με 1300 άτομα που έχουν υποβάλει αίτηση, υπάρχουν και συγγενείς τους ή φίλοι που ενδιαφέρονται, οπότε υπολογίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πάνω από 2000”.
Μέχρι στιγμής, όπως αναμενόταν, οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα είναι άτομα που αναζητούν θέσεις εργασίας και ήδη, όπως επισημαίνει η κ. Χατζηγεωργίου έχουν έρθει σε επαφή με αγροτικούς συνεταιρισμούς προκειμένου να βοηθηθεί το έργο της πλατφόρμας.
Εκτός από τις φόρμες επικοινωνίας που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας, τυχόν απορίες για τη λειτουργία της απαντώνται από τους ίδιους τους δημιουργούς στο τηλέφωνο 6970408331 και στο mail [email protected].
Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα