back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λαϊκές αγορές: Συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας οι καταναλωτές

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στην κεντρική λαϊκή αγορά στην περιοχή του Ζωγράφου, με παραγωγούς και καταναλωτές ωστόσο να τηρούν ευλαβικά τους κανόνες ασφαλείας για την προστασία από τον κορονοϊό. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην λαϊκή αγορά της Καλλιθέας.

Οι πολίτες τηρούν τα μέτρα

Οι παραγωγοί βάζουν τα τρόφιμα στις σακούλες πάντα με γάντια, στους πάγκους υπάρχουν αντισηπτικά και σε εμφανή σημεία ειδικά ταμπελάκια που προειδοποιούν τους καταναλωτές να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Παράλληλα, οι πάγκοι- με βάση το νόμο- βρίσκονται σε απόσταση πέντε μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού. Οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια, με ελάχιστες εξαιρέσεις κυρίως σε μεσήλικες. Οι καταναλωτές τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας παρά την αυξημένη κίνηση και γενικότερα οι πολίτες έχουν συμμορφωθεί στις οδηγίες του υπουργείου και δεν αγγίζουν τα τρόφιμα με τα χέρια τους. Στην λαϊκή πωλούνται μόνο λαχανικά και φρούτα, ενώ δεν πωλούνται ρούχα, παπούτσια και άλλα αγαθά, όπως συνέβαινε κάποτε.

[su_slider source=”media: 192634,192632,192635″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Τιμές… ολίγον τσουχτερές

Στην λαϊκή αγορά έκαναν σήμερα την εμφάνιση τους και τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το πεπόνι και το καρπούζι, με το πρώτο να πωλείται στα 2.50 ευρώ το κιλό και το καρπούζι από 1.40-1.50 το κιλό. Στα 4 ευρώ το κιλό κυμαίνονται οι φράουλες, στο 1.30 οι μπανάνες και στο 1.60 το κιλό τα πορτοκάλια. «Τσιμπημένα» στις τιμές κουνουπίδι και μπρόκολο, με το πρώτο από 2 ευρώ -2.20 το κιλό και το δεύτερο από 3 ευρώ έως και 3.50 ευρώ το κιλό. Από 1.20 ευρώ 1.50 ευρώ το κιλό πωλούνται ντομάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες, ενώ τα ντοματίνια ξεκινούν από 3.50 ευρώ- 4 ευρώ το κιλό.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα