back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φωτοβολίδα

Διαβάστε επίσης

Η ελληνική δισκογραφία είναι γεμάτη από ιστορίες περιπλάνησης και απόρριψης. Αρκετά τραγούδια αλλά και ολόκληροι δίσκοι βρήκαν πόρτες κλειστές μέχρι να βρεθεί κάποιος- ή λόγω ενός τυχαίου γεγονότος- για να τα ξεμπλοκάρει και να βρούν τον δρόμο για την ηχογράφηση.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που οι δισταγμοί ξεκινούσαν από τον ίδιο τον δημιουργό.

Η πρώτη παρουσία του Ορφέα Περίδη στην δισκογραφία- ως δημιουργός ήταν το 1991, όταν έδωσε τρία τραγούδια στον δίσκο «Σύνεργα» του Νίκου Παπάζογλου, το «Μάτια μου», το «Θάνατο θέλω τραγικό» και το «Φεύγω».

Είχε ξεκινήσει όμως να γράφει τραγούδια από τα μέσα της δεκαετίας του 80.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 είχε ήδη συγκεντρωθεί κάποιο υλικό το οποίο όμως ο Περίδης δεν το θεωρούσε άξιο δημοσιοποίησης.

Όταν-το 1993-  με παρότρυνση αρκετών ξεπεράστηκαν οι δισταγμοί του και μπήκε στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου προσωπικού του δίσκου με τίτλο «Αχ, ψυχή μου φαντασμένη»

Πολλά από τα τραγούδια εκείνου του δίσκου ήταν γραμμένα μερικά χρόνια πριν και είναι σύνηθες για έναν δημιουργό να θεωρεί πως έχουν «ξεθυμάνει» και εφόσον δεν βγήκαν στον καιρό τους δεν είχαν λόγω να βγουν καθόλου.

Η «Φωτοβολίδα» ήταν ένα από εκείνα τα τραγούδια, γραμμένο πρίπου εννέα χρόνια πριν.  Ο ίδιος αρνιόταν πεισματικά να συμπεριληθφεί το τραγούδι στον δίσκο, δεν το θεωρούσε κάτι ιδιαίτερο και προφανώς μετά από τόσα χρόνια το είχε απομυθοποιήσει μέσα του.

Έπειτα από παρότρυνση- που κατέληξε σχεδόν σε πίεση- από τους παραγωγούς της εταιρείας αλλά και από φίλους, υποχώρησε και δέχτηκε να το συμπεριλάβει στον δίσκο.

Η συνέχεια είναι γνωστή, η «Φωτοβολίδα» άρχισε να απλώνεται σε όλη τη χώρα μέσω ραδιοφώνων και είναι έως και σήμερα το πλέον αναγνωρίσιμο τραγούδι του Ορφέα Περίδη μαζί βέβαια με το «Φεύγω».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα