back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Covid-19: Μόλις 3 κρούσματα στην Κίνα- Τα δύο «εισαγόμενα»

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις 3 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Από τα τρία νέα κρούσματα μάλιστα, τα δύο ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια μολυσμένοι.

Σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που δημοσιοποιεί η Επιτροπή, το ένα κρούσμα μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα εντοπίστηκε στην παραμεθόρια βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, η οποία γειτονεύει με τη Ρωσία.
Οι αρχές εντόπισαν εξάλλου 25 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2 στη χώρα, αριθμό ελαφρά μειωμένο από τις 30 της προηγουμένης. 80 ασθενείς ιάθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί να ανέρχεται πλέον σε 77.474. Ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κατά τα επίσημα στοιχεία, από τον κορονοϊό είχαν μολυνθεί 82.830 άνθρωποι. Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 ανερχόταν σε 4.633. Στον επίσημο απολογισμό προστέθηκε ένας ακόμη θάνατος, στο Πεκίνο, που δεν είχε συμπεριληφθεί σε αυτόν ως εδώ.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα