back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Covid-19: Η Αυστραλία παρουσίασε εφαρμογή κινητού για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων

Διαβάστε επίσης

Η Αυστραλία παρουσίασε μια εφαρμογή για smartphone η οποία ιχνηλατεί τις επαφές με πρόσωπα θετικά στον κορονοϊό ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης, ενώ οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να κατευνάσουν τις ανησυχίες σχετικά με τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.

Η εφαρμογή ονομάσθηκε COVIDSafe, χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth και θα μπορούν να τη συμβουλεύονται και οι υγειονομικές αρχές, αν κάποιος που τη χρησιμοποιεί μολυνθεί από τη νόσο. Ο επικεφαλής των αυστραλιανών υπηρεσιών υγείας Μπρένταν Μέρφι εξήγησε πως η εφαρμογή αυτή θα διευκολύνει την αποστολή των υπηρεσιών που επιχειρούν να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από κάποιον φορέα του ιού.

Η λογική πίσω από την εφαρμογή

“Η εφαρμογή θα δώσει τον κατάλογο των τηλεφωνικών αριθμών αυτών που βρέθηκαν σ’ αυτή την απόσταση για 15 λεπτά ή περισσότερο”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Αυτό μπορεί να επιτρέψει την επικοινωνία με κάποια απ’ αυτές τις επαφές μία ή δύο ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι σήμερα”.
Η Αυστραλία έχει καταγράψει λίγο περισσότερα από 6.700 κρούσματα της Covid-19 και 83 θανάτους. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό και σήμερα καταγράφηκαν 16 νέες μολύνσεις.
Η μαζική χρήση της εφαρμογής θα φέρει αποτελέσματα
Οι υγειονομικές αρχές υποστηρίζουν πως η μαζική χρήση της νέας εφαρμογής θα επιτρέψει να αρθούν ορισμένοι από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημίας. Εξηγούν πως η εφαρμογή θα γίνει αποτελεσματικό εργαλείο από τη στιγμή που θα την χρησιμοποιεί ο μισός πληθυσμός. Η χρήση της είναι δωρεάν και εθελοντική.
Για να περιορισθούν οι ανησυχίες σχετικά με τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή με ψεύτικο όνομα, η αστυνομία δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο δικαστικών ερευνών και όλες οι πληροφορίες σβήνονται αυτομάτως έπειτα από 21 ημέρες.
Η Σιγκαπούρη υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο βρίσκεται επίσης στη φάση της ανάπτυξης στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα