back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19: 7 νέα κρούσματα στην Κύπρο -Ανοίγει ο δρόμος για την χαλάρωση των μέτρων

Διαβάστε επίσης

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο ανήλθαν την Κυριακή στα 7 από σύνολο 2.415 εργαστηριακών ελέγχων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Όπως δήλωσε ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης, με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουμε μπροστά μας ανοίγει ο δρόμος για τη χαλάρωση των μέτρων τις επόμενες ημέρες, παρέπεμψε ωστόσο στην πολιτική ηγεσία για τη λήψη αποφάσεων.
Με βάση τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 817, περιλαμβανομένων των δέκα, που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις. Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών, έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1047 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με ένα θετικό αποτέλεσμα.
Επίσης, από σύνολο 112 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα. Από σύνολο 126 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.
Επιπλέον, από σύνολο 190 ελέγχων ατόμων που επέστρεψαν από το εξωτερικό βρέθηκαν τρία κρούσματα. Άλλα δύο κρούσματα βρέθηκαν από εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν από ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ ένα ακόμη κρούσμα βρέθηκε από τυχαίο έλεγχο.

Ανοίγει ο δρόμος για την χαλάρωση των μέτρων

Τα ευχάριστα νέα ανοίγουν το δρόμο για το επόμενο βήμα, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Σε ανάρτησή του, στον λογαριασμό του στο twitter, ο κ. Ιωάννου έγγραψε επίσης ότι «έχουμε πλάνο για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα».
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα