back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Εξιτήριο έχουν πάρει πλέον από τα νοσοκομεία όλοι οι ασθενείς με Covid-19 στην πόλη Ουχάν

Διαβάστε επίσης

Η Ουχάν, η πόλη της Κίνας στην οποία ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορονοϊού, δεν έχει πλέον κανέναν ασθενή με Covid-19 στα νοσοκομεία της, δήλωσε σήμερα υγειονομικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Ο νέος κορονοϊός, ο οποίος πιστεύεται ότι προήλθε από “υγρή αγορά” στην Ουχάν στην οποία πωλούνταν άγρια είδη τον Δεκέμβριο, εξαπλώθηκε στη συνέχεια γρήγορα σε όλον τον κόσμο. Περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, εκ των οποίων σχεδόν το 90% στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
“Η τελευταία είδηση είναι ότι από τις 26 Απριλίου ο αριθμός των νέων ασθενών με κορονοϊό στην Ουχάν ήταν μηδενικός, χάρη στις κοινές προσπάθειες της Ουχάν και ιατρικού προσωπικού από όλη τη χώρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Η πόλη αυτή έχει καταγράψει 46.452 κρούσματα νέου κορονοϊού, δηλαδή το 56% του συνόλου στην Κίνα. Επίσης είχε 3.869 θανάτους, δηλαδή το 84% του συνόλου στην Κίνα.
Η Ουχάν και η επαρχία Χουμπέι, της οποίας είναι πρωτεύουσα, τέθηκαν σε καραντίνα περίπου στα τέλη του Ιανουαρίου για περισσότερο από δύο μήνες. Οι αρχές της πόλης εξακολουθούν να υποβάλουν τακτικά σε εξέταση τους κατοίκους της παρά την χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα