back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» – Συναγερμός στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, νεφροπαθής θετικός στον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Νέο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Πρόκειται για έναν υπερήλικα, ηλικίας 100 ετών, ο οποίος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι όπου 3 άσθενείς που νοσηλεύονταν στην κλινική Ταξιάρχαι κατέληξαν από κορονοιό, άλλοι 17 βρέθηκαν θετικοί, ενώ ένας γιατρός εξωτερικός συνεργάτης της κλινικής που βρέθηκε θετικός στον ιό συνέχιζε να βλέπει ασθενείς στο ιατρείο του, όπως κατληγγειλε χθες ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Επίσης, συναγερμός σήμανε σήμερα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς ένας νεφροπαθής που μετέβη στο νοσοκομείο για εξετάσεις ρουτίνας, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο 60χρονος από τον Εχινο της Ξάνθης, είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και μετέβη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για εξετάσεις.

Βάσει πρωτοκόλλου τον υπέβαλαν σε τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αμεσα διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ.

Πλέον όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συναντήθηκε με τον 60χρονο στο Ιπποκράτειο υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ οι υγειονομικές αρχές αναζητούν τον οδηγό ταξί που τον μετέφερε από την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνος είχε τεθεί σε καραντίνα στις αρχές του μήνα.

Nίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα