back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 50.000 οι θάνατοι – Σημαντική πτώση με 1.258 νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες 

Διαβάστε επίσης

Με 1.258 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν χθες το χαμηλότερο ημερήσιο θυμάτων τις τελευταίες σχεδόν τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε ως το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την ασθένεια ανέρχεται πλέον σε 51.017 στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς.
Αυτή η πτώση, ωστόσο, δεν υποδηλώνει καμία τάση προς το παρόν, και θα πρέπει να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες για να επιβεβαιώσει μια πραγματική βελτίωση της κατάστασης στη χώρα. Εντούτοις, ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός παραμένει πολύ υψηλότερος από εκείνους που αναφέρουν άλλες χώρες.
Ο προηγούμενος χαμηλότερος αριθμός θυμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες ήταν στις 6 Απριλίου, με 1.150 θανάτους.
Την Πέμπτη, η χώρα κατέγραψε έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων, με περισσότερους από 3.170 νεκρούς σε μια μέρα.
Η χώρα έχει επίσης τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων με βάση τα επίσημα στοιχεία, με περισσότερες από 890.000 από την έναρξη της πανδημίας. Περίπου 96.000 άτομα έχουν αναρρώσει.
 Ο υπουργός Άμυνας θα «εξετάσει διεξοδικά» την έκθεση του Πολεμικού Ναυτικού για το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού στο αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ θα «εξετάσει διεξοδικά» την προκαταρκτική έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού για το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού στο αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΠΝ για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή το Πεντάγωνο.
Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση, ο Έσπερ ενημερώθηκε προφορικά από τον υπηρεσιακό υφυπουργό Πολεμικού Ναυτικού και τον Αρχηγό Ναυτικών Επιχειρήσεων.
«Μόλις ο υπουργός παραλάβει ένα γραπτό αντίγραφο της ολοκληρωμένης έρευνας, σκοπεύει να επανεξετάσει διεξοδικά την έκθεση και θα συναντηθεί ξανά με την ηγεσία του ΠΝ για να συζητήσει τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε το Πεντάγωνο.
Νωρίτερα χθες, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, κάνοντας μια πρωτόγνωρη στροφή 180 μοιρών, συνέστησε να επανέλθει στη θέση του ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου, το πλήρωμα του οποίου τον χαιρέτισε σαν ήρωα, πρόθυμο να ρισκάρει τη δουλειά του για να σώσει τους ναύτες.
Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έκανε αυτήν την εισήγηση στον Έσπερ, μόλις τρεις εβδομάδες αφότου ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Είχε προηγηθεί η διαρροή μιας επιστολής του που περιέγραφε με δραματικούς τόνους την κατάσταση πάνω στο αεροπλανοφόρο, όπου πολλοί είχαν προσβληθεί από την Covid-19 και ζητούσε τη λήψη μέτρων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα