back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ μιλάει στον Αθήνα 9,84 για κορονοϊό, επενδύσεις, διπλωματία, την Αθήνα και τον Δήμο της

Διαβάστε επίσης

Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη μάχη με τον κορονοϊό απέδωσε ο πρέσβης ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο κ Τζέφρυ Πάιατ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο ασφαλείας της χώρας και υπογράμμισε τη διάθεση για προσέλκυση επενδύσεων σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η ενέργεια, οι υποδομές και η τεχνολογία. Σε ειδική αναφορά για τη συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, σημείωσε το έργο και την αποτελεσματικότητά του στη διαχείριση των θεμάτων της πόλης, ενώ δήλωσε λάτρης του αθηναικού τοπίου.

Ακολουθούν, τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης του Αμερικανού διπλωμάτη στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή του Αντώνη Καραγιαννάκη «Της Αθήνας οι Κοινότητες και οι Γειτονιές», που θα μεταδοθεί στις επτά το πρωί της Κυριακής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Στο μήνυμά του για τον Δήμαρχο Αθηναίων ο κ Πάιατ σημείωσε πόσο συναρπαστικό είναι να ηγείται «αυτής της παγκόσμιας πόλης, ένας αμερικανο-σπουδαγμένος, με αποδεδειγμένες διαχειριστικές ικανότητες από την εποχή της θητείας του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τη δημαρχία στο Καρπενήσι.»
Δήλωσε υπερήφανος για την συνεργασία με την πόλη της Αθήνας σε προκλήσεις όπως το μεταναστευτικό -προσφυγικό λέγοντας: «‘Εχουμε συνεργαστεί για χρόνια στα θέματα προσφύγων και μεταναστευτικών κοινοτήτων και θεωρώ ότι αξίζουν εύσημα στον Δήμο Αθηναίων για τον τρόπο που τα χειρίζεται. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του Hellenic Initiative και αρκετών προγραμμάτων που προωθούν την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό».

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

«Αισθανόμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στην Ελλάδα, αυτή την εποχή. Είναι άξια συγχαρητηρίων η χώρα για τον τρόπο που στάθηκε απέναντι στην πανδημία. Συνεργαζόμαστε στενά με Αμερικανικές εταιρίες παραγωγής εμβολίων και διαγνωστικών τέστ» είπε και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα στη μάχη κατά του covid- 19. Όσο για την κατάσταση στις ΗΠΑ ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δήλωσε συντετριμμένος για τις μεγάλες ανθρώπινες απώλειες στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ COVID-19 ΕΠΟΧΗ

Τόνισε ότι κύριος στόχος των ΗΠΑ είναι η στήριξη των ελληνικών προσπαθειών εξόδου από την υγειονομική και παρεπόμενη οικονομική κρίση.«Θα ενθαρρύνουμε τις αμερικανικές ενδύσεις σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η ενέργεια, οι υποδομές και η τεχνολογία, με παράλληλη προβολή του υψηλής ποιότητας ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας.»

Σε ερώτηση για το πως αντιλαμβάνεται τα διπλωματικά του καθήκοντα,υπογράμμισε ως σημαντικότερο το ότι «θα πρέπει να δίνονται εξηγήσεις για το έργο των ΗΠΑ, να επικοινωνούνται τα αναγκαία μηνύματα ώστε ακόμα και εν μέσω διαφωνιών να συνυπάρχουν αρμονικά τα συμφέροντα των άλλων. Οφείλουμε επίσης, να ενισχύουμε αμερικανικές εταιρίες που επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα στην Ελλάδα, αναζητώντας ταυτόχρονα ευκαιρίες για ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε επίπεδο Ασφάλειας και Αμυνας».

*ΤΙ ΑΓΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Μου αρέσει ο καιρός και το φως της πόλης. Όταν πλησιάζει η δύση, θέλω να περπατώ έξω από την Πρεσβεία και να κοιτάζω τον Λυκαβηττό. Τα βράδια εδώ είναι μαγικά. Με τη θέα του Σαρωνικού και τα νησιά στο βάθος του αθηναικού ορίζοντα όταν υπάρχει διαύγεια στην ατμόσφαιρα. Κάποιες φορές διακρίνεται ακόμη και η Αίγινα και αυτό με κάνει να νοιώθω ότι μπορώ να την αγγίξω. Είναι σπάνιο και μοναδικό. Απολαμβάνω ακόμη το φαγητό, τη συντροφιά συμπατριωτών σας και την απαράμιλλη ομορφιά του ελληνικού τρόπου ζωής.»
Οσο για τη μουσική που αγαπά, επιλέγει Billy Joel και “NY State of Mind”, Ventures, Rita Wilson και “Throw Me a Party” καθώς και “Purple Rain” με τον Prince.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα