back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιατράς: “Μακάρι να τελειώσουμε στο γήπεδο, αλλά προέχει η υγεία”

Διαβάστε επίσης

Ο Μάκης Γιατράς μίλησε στο Eurohoops και σχολίασε την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας σχετικά με την συνέχεια της σεζόν, ενώ αναφέρθηκε στην συνολική κατάσταση αναφορικά με την πανδημία.

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε πως μέχρι τις 24 Μαΐου θα έχει παρθεί η οριστική απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η σεζόν στις διοργανώσεις της, ενώ παράλληλα δημοσίευσε και το πλάνο της για τους αγώνες το καλοκαίρι.

Αναφορικά με το EuroCup, οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 17 Ιουλίου, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα την χώρα μας, λόγω της παρουσίας του Προμηθέα στην διοργάνωση, με τους Πατρινούς να έχουν φτάσει στο τοπ 8.

Ο προπονητής του Προμηθέα Πάτρας, Μάκης Γιατράς μίλησε στο Eurohoops για την κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ:

“Μακάρι να γίνει αυτό και να μπορέσουμε να παίξουμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Θα είναι χαρά να τελειώσουμε στο γήπεδο αυτό που αρχίσαμε, αλλά προέχει να ξεμπερδέψουμε με την πανδημία. Να πάει 24 του Μαϊού και μακάρι να έχουν πάει όλα καλά. Εννοείται πως θέλουμε να τελειώσουμε στο γήπεδο αλλά δεν ξέρουμε αν οι ομάδες θα είναι ίδιες σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάστασή τους και το ρόστερ τους. Βλέπουμε ότι στην Αμερική πεθαίνει κόσμος. Δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι. Μακάρι να γίνει αυτό, να πάνε καλά όλα και να τελειώσουμε στο γήπεδο αυτό που ξεκινήσαμε”.

Όπως ανέφερε ο Πατρινός κόουτς, η Ευρωλίγκα δείχνει γενικότερα πως θέλει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, όμως τόνισε ότι έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι τις 24 Μαΐο.

“Όπως είπα πρώτα να ξεμπερδέψουμε. Όλα τα άλλα όλα θα τα δούμε. Η Ευρωλίγκα βλέπουμε πως θέλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να παιχτεί το πρωτάθλημα. Αν είναι όλοι υγιείς καλά να γίνει. Ας μην λέμε όμως πράγματα χωρίς χειροπιαστά δεδομένα. Ήδη η καταληκτική ημερομηνία είναι 24 Μαΐου, κάτι που σημαίνει πως έχουμε ένα μήνα ακόμα. Παίκτες και προπονητές θέλουν τελειώσουν τη χρονιά στο γήπεδο, αρκεί να είναι υγιείς και να μην κινδυνέψει η υγεία τους”.

Ο Μάκης Γιατράς, όπως και όλοι μας, περνάει τον χρόνο του στο σπίτι με την οικογένειά του, ενώ, όπως ανέφερε στο Eurohoops, συνεχίζει να έχει το μπάσκετ στη ζωή του, με τον ίδιο να κοιτάζει παίκτες για την επόμενη σεζόν.

“Την καραντίνα την περνάω όπως όλος ο κόσμος. Μένω σπίτι, βλέπω βίντεο, μπάσκετ, ταινίες και περνάω χρόνο με την οικογένεια. Ό,τι κάνει όλος ο κόσμος κάνω κι εγώ. Κοιτάζουμε και παίκτες εννοείται αυτή την περίοδο. Όλοι το κάνουν αυτό”.

Η Πάτρα ήταν από τις πρώτες πόλεις που πήραν μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τον Έλληνα κόουτς να σχολιάζει αυτό το γεγονός.

“Εμείς μπήκαμε από νωρίς στην όλη κατάσταση. Δεν παίξαμε τότε με το Ρέθυμνο και γενικά πάρθηκαν εδώ στην Πάτρα γρήγορα μέτρα. Μάλιστα νομίζω πως είμαστε χωρίς νέα κρούσματα και το νοσοκομείο μπορεί να ανταπεξέλθει σε ό,τι χρειαστεί. Θα έλεγα πως είμαστε τυχεροί… άτυχοι, γιατί εδώ έγινε νωρίτερα όλο αυτό και είχε ως αποτέλεσμα να μαζευτούμε σπίτι μας και να φοβηθούμε. Το είδαμε έτσι πιο σοβαρά. Νομίζω ότι πάμε καλά και ως Ελλάδα συνολικά”.

Ο ίδιος παραμένει σε επικοινωνία με τους παίκτες του, όμως καθαρά σε ανθρώπινο επίπεδο, χωρίς να υπάρχουν σε αυτή τα θέματα του συλλόγου και των διοργανώσεων.

“Έχω επικοινωνία με τους παίκτες μου, αλλά σε ανθρώπινο επίπεδο. Μίλησα μαζί τους και ανταλλάξαμε ευχές αυτές τις ημέρες. Ο καθένας με τον τρόπο τους προσπαθεί να κάνει κάτι. Όλη η επικοινωνία μας πάντως σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο”.

Τέλος, ο Μάκης Γιατράς μίλησε για την επόμενη μέρα της κοινωνίας μας, μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού…

“Αυτό που βλέπω είναι πως θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Είναι μια πανδημία που έχει όμως επιφέρει πολλά προβλήματα. Το θέμα είναι να δούμε τι θα αφήσει. Πώς θα είναι η οικονομία και η κοινωνία. Μακάρι όλο αυτό να μας κάνει να σκεφτούμε διαφορετικά τις προτεραιότητές μας”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα