back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανία: η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό διχάζει τα κρατίδια – 2.337 νέα κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Διχασμένες είναι οι ηγεσίες των ομόσπονδων κρατιδιών της Γερμανίας αναφορικά με τον ρυθμό χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.
“Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και κανενός είδους χαλάρωση περιορισμών χωρίς την παράλληλη τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων, μέχρι να παραχθεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού”, προειδοποιεί εκ νέου ο Μάρκους Ζέντερ, ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών και πρωθυπουργός της Βαυαρίας, του δεύτερου πολυπληθέστερου κρατιδίου της χώρας (με περίπου 13 εκατ. κατοίκους) το οποίο έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία, έπειτα από συνάντησή του, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρωθυπουργό της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Βίνφριντ Κρέτσμαν.
Οι δύο πρωθυπουργοί, τα κρατίδια των οποίων συνορεύουν, κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης φορούσαν μάσκες (ο Ζέντερ, όπως συνηθίζει εσχάτως με τα χρώματα της βαυαρικής σημαίας) και χαιρετήθηκαν εξ αποστέσεως υποκλινόμενοι.
Αμφότεροι τόνισαν ότι δεν θα υιοθετήσουν ακόμη την εκτεταμένη άρση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζεται σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια, λίγες ώρες μετά την έντονη κριτική που άσκησε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στη “βιαστική” χαλάρωση μέτρων σε κάποια κρατίδια. “Είμαστε μία κοινωνία συνετών πολιτών. Εμείς οι συνετοί είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κίνδυνος του κορονοϊού παραμένει. Η απερισκεψία είναι κακός σύμβουλος σε αυτές τις συνθήκες”, τόνισε ο Ζέντερ.
2.337 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Γερμανία,το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του Ινστιστούτου Ρόμπερτ Κοχ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 150.383. Επίσης, 227 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω επιπλοκών του Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των θανόντων στη χώρα ανέρχεται σε 5.321, ενώ 106.800 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.
Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα