back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Covid-19: Ρεκόρ θανάτων στην Βραζιλία- 407 σε ένα 24ωρο

Διαβάστε επίσης

Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων από τον κορονοϊό σημειώθηκε στην Βραζιλία το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας 407 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν, γεγονός που αύξησε το σύνολο των θυμάτων στη χώρα σε 3.313. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί οδεύει να ξεπεράσει το φράγμα των 50.000, καθώς τα κρούσματα έφθασαν τα 49.492, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Οι καμπύλες των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό συνεχίζουν να βρίσκονται σε άνοδο στη χώρα, όπου ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου εκφράζει καθημερινά την ανυπομονησία του να αρθούν τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί από τις αρχές των πολιτειών.
Ο νέος υπουργός Υγείας Νέλσον Τάιχ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την Παρασκευή, μετά την πολύ αμφιλεγόμενη αποπομπή του προκατόχου του, έκρινε πως θα ήταν πρόωρο να γίνει λόγος για κλιμάκωση της πανδημίας, επισημαίνοντας πως η αύξηση των θυμάτων και των κρουσμάτων πιθανόν οφείλεται στην αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων που γίνονται.

Ξεπέρασαν τα 20.000 τα κρούσματα στο Περού

Σε μια άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής, στο Περού, τα κρούσματα ξεπέρασαν ήδη τις 20.000. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αρχών, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν το τελευταίο 10ημερο, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στις 20.914. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως οι θάνατοι στην χώρα ανέρχονται πλέον σε 572.
Στην χώρα εξακολουθούν να τρέχουν μέτρα περιορισμού μετακίνησης των πολιτών και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 04:00. Ο περουβιανός πρόεδρος Μαρτίν Βισκέρα, προβλέπει ωστόσο ότι κάποιες δραστηριότητες θα μπορέσουν να επαναληφθούν από την 4η Μαΐου, όπως η λειτουργία εστιατορίων που παραδίδουν γεύματα κατ’ οίκον.
Η κρίση άφησε εκατομμύρια άνεργους, την ώρα που τα νοσοκομεία δυσκολεύονται ολοένα περισσότερο να αντιμετωπίσουν τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων — πτώματα αφήνονται πλέον σε διαδρόμους, μάσκες μιας χρήσης ξαναχρησιμοποιούνται επανειλημμένα, ενώ καταγράφονται διαμαρτυρίες από πλευράς πολλών μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που στηλιτεύουν το ότι ρισκάρουν τη ζωή τους δίνοντας μια μάχη χωρίς όπλα. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα των Άνδεων θα καταγραφεί εντός ημερών, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα