back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το σχέδιο Μητσοτάκη για επιστροφή στη νέα κανονικότητα

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, του στρατηγικού σχεδίου μετάβασης της χώρας στη νέα κανονικότητα, που αναμένεται να εξελιχθεί σε διαφορετικές φάσεις μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούνται από προχθές αλλεπάλληλες συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις με αντικείμενο την επεξεργασία των προτάσεων που έχουν γίνει για κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι συσκέψεις των ειδικών επιστημόνων, τις εισηγήσεις των οποίων θα λάβει υπόψη ο πρωθυπουργός πριν καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις. Αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στο σαββατοκύριακο, ενώ οι πληροφορίες φέρουν την προσεχή Δευτέρα ως την πιθανότερη ημέρα που θα απευθύνει ο πρωθυπουργός το τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες. Με αυτό θα καθορίσει το συνολικό πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της σχεδιαζόμενης μετάβασης στη νέα φάση σταδιακής άρσης των περιορισμών, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στα χαρακτηριστικά που θα έχει η επόμενη ημέρα σε σχέση με τα μέτρα υγιεινής και προστασίας, ζητώντας και πάλι τη στήριξη όλων των πολιτών, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα, για να γίνει συντονισμένα η μετάβαση, χωρίς πισωγυρίσματα και με την χώρα μας να συνεχίσει να αποτελεί θετικό παράδειγμα στην Ευρώπη.
Μέχρι τις 27 Απριλίου θα βρίσκονται πάντως σε ισχύ τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα τις μετακινήσεις, τα οποία μάλιστα είναι πιθανό να αυστηροποιηθούν την Πρωτομαγιά, όπως συνέβη το Πάσχα, ενώ σε κάθε περίπτωση τα sms και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις αναμένεται να παραμένουν και το επόμενο χρονικό διάστημα με τις αναγκαίες, κάθε φορά προσαρμογές.
Στις 27 Απριλίου θα γίνει, όπως έχει ανακοινωθεί, το πρώτο βήμα με την λειτουργία Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι τα μικρά καταστήματα και τα κομμωτήρια θα ανοίξουν στις 4 Μαίου και μέχρι το τέλος του μήνα- αρχές Ιουνίου είναι πιθανό να ακολουθήσουν διαδοχικά τα μεγάλα καταστήματα και οι καφετέριες και εστιατόρια. Από το ένα βήμα στο άλλο θα μεσολαβεί σίγουρα ένα ικανό χρονικό διάστημα, που μπορεί να είναι και δεκαπενθήμερο, προκειμένου να αξιολογούνται από τους ειδικούς επιστήμονες οι επιπτώσεις του προηγούμενου βήματος.
Σε κάθε περίπτωση η νέα κανονικότητα θα είναι απόλυτα συνδεδεμένη και με τις οδηγίες για σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση αποστάσεων, σωστή χρήση προστατευτικής μάσκας κ.ο.κ
Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα