back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΣ: Γνωμοδότησε υπέρ της καθαίρεσης των δυο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου στη περιοχή Μακρυγιάννη

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της καθαίρεσης των δυο τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου στη περιοχή Μακρυγιάννη, γνωμοδότησε αργά χθες το βράδυ το ΚΑΣ, όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την υπουργό ήταν μια δύσκολη απόφαση σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε  6 ώρες  ενώ αναφερόμενη στον ιδιοκτήτη δήλωσε ότι είναι πιθανόν να ζητήσει αποζημίωση η οποία όμως είναι σαφώς μικρότερη από την αξία του μνημείου. Από την σύνθεση του  συμβουλίου έλειπε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Ελένη Μπάνου.
Το οικοδόμημα , ένα δωδεκαόροφο  ξενοδοχείο , έχει αποπερατωθεί και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο. Η υπόθεση του απασχόλησε και πέρυσι το γνωμοδοτικό όργανο του υπουργείου Πολιτισμού.  Το θέμα της ανέγερσης της πολυώροφης ξενοδοχειακής μονάδας ετέθη στο ΚΑΣ άλλες δύο φορές μέσα στο 2019 έπειτα από αίτημα κατοίκων, με το σκεπτικό ότι το ύψος του αλλοιώνει το αισθητικό περιβάλλον της περιοχής, και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.  Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι η τελική μελέτη ανέγερσης του κτιρίου δεν πέρασε ως όφειλε, από την κρίση του γνωμοδοτικού οργάνου  ενώ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αναδείχθηκαν  σοβαρά ελλείμματα  ελέγχου της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα