back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Serie A: Τα σενάρια σε περίπτωση οριστικής διακοπής

Διαβάστε επίσης

Οι  ομάδες της ιταλικής Serie A συμφώνησαν ομόφωνα να ολοκληρωθεί η φετινή χρόνια. Υπάρχει όμως και έτοιμο σενάριο για το τι θα συμβεί εάν δεν καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της σεζόν.

Όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση της ιταλικής λίγκας, εφόσον η κυβέρνηση δώσει το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFA, της UEFA και της ιταλικής ομοσπονδίας, με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων ιατρικών πρωτοκόλλων, προς διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών των και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Τι θα γίνει όμως αν η πανδημία επιμείνει και δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της σεζόν;

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «repubblica» υπάρχουν δύο σενάρια εφόσον η πανδημία του κορονοϊού δεν επιτρέψει την επανέναρξη της Serie A. Το πρώτο σενάριο λέει ότι θ’ αποφασίσει η ιταλική ομοσπονδία και θα επικυρωθεί η υφιστάμενη βαθμολογία με τις Γιουβέντους, Λάτσιο, Ίντερ και Αταλάντα οι οποίες είναι στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας να εξασφαλίζουν συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το δεύτερο σενάριο είναι στο ενδεχόμενο που αρκετά πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθούν και έτσι η UEFA θα μετρήσει τo ranking των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού η φετινή σεζόν θα θεωρηθεί άκυρη. Σε αυτό το ενδεχόμενο στην Ιταλία θα μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ η Αταλάντα και τη θέση της θα πάρει η Ρόμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα