back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πάνω από 100 κρούσματα στη δομή μεταναστών – Χαρδαλιάς: «Δεν υπάρχει λόγος πανικού

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο Κρανίδι λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού και βρίσκεται σε καραντίνα.

Πάνω από 100 κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΓΠΠ από τα με τα δεδομένα από τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν χτες στους 470 αλλοδαπούς διαμένοντες στην δομή πάνω από 100 έχουν βρεθεί θετικά ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά έφτασαν στο Κρανίδι ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Δωρεά 20.000 προστατευτικών μασκών από την Κίνα

Την ίδια ώρα στη δωρεά 20.000 προστατευτικών μασκών για τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά αλλά και για τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι προχωρά η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η πρωτοβουλία οριστικοποιήθηκε σήμερα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, με την πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Τσανγκ Τσιγιουέ. Η παράδοση του υλικού θα γίνει αύριο, στις 2 μ.μ., στο υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, παρουσία της κ. Τσιγιουέ.

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα