back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θετική στον κορονοϊό έγκυος σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Διαβάστε επίσης

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε χθες έγκυος, η οποία διαμένει σε ξενοδοχείο της περιοχής του Κρανιδίου, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Στην περιοχή μετέβησαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, καθώς και κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η 28χρονη γυναίκα από τη Σομαλία, που βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, προσήλθε χθες το πρωί στο νοσοκομείο του Ναυπλίου για άλλη αιτία, που δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού, και υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για Covid-19.

Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον κορονοϊό. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της.

Ήδη, από νωρίς σήμερα το πρωί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο, καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους, καθώς εμφανίστηκε θετικό κρούσμα σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες δώδεκα ημέρες. Στο ξενοδοχείο διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Εξάλλου, το υπουργείο αναφέρει ότι το βράδυ του Μεγάλου Σάββατου απεβίωσε από παθολογικά αίτια στο νοσοκομείο Κορίνθου 39χρονη γυναίκα από το Σουδάν, η οποία διέμενε στην ίδια δομή. Ωστόσο διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου η αποθανούσα ήταν αρνητική για Covid-19.

Τέλος, σημειώνεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαΐου τα μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορονοϊού στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τις δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα