back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ταΐστρες για τα αδέσποτα, για πρώτη φορά, στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Έκκληση του Δήμου Αθηναίων για υποβολή προτάσεων

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των Αθηναίων, στην έκκληση του δήμου να στείλουν προτάσεις με τα σημεία που χρειάζεται να τοποθετηθούν ταΐστρες για τα αδέσποτα.

« Έχω λάβει 35 -40 αιτήματα σε μια εβδομάδα, από πολίτες εθελοντές οι οποίοι ταΐζουν αδέσποτα σκυλιά και γάτες στις γειτονιές τους», λέει στον Αθήνα 9. 84. η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη για τα ζώα στον Δήμο Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου. «Θα ξεκινήσουμε πιλοτικά με 7 ταΐστρες σε κεντρικά σημεία της πόλης και έως τέλη Μαΐου με μέσα Ιουνίου, θα έχουν τοποθετηθεί όλες. Θα ανεφοδιάζονται από τον δήμο. Στόχος μας είναι να καλύψουμε όλη την πόλη σε σημεία, που υπάρχει ανάγκη και είναι κατάλληλα. Γι΄ αυτό απηύθυνα και  την πρόσκληση στους πολίτες να βοηθήσουν τον δήμο στην επιλογή των σημείων. Ο δήμος είναι υπεύθυνος για τα ζώα αλλά δεν μπορεί να τα ξέρει όλα. Οι ευαισθητοποιημένοι Αθηναίοι θα είναι τα αυτιά και τα μάτια του δήμου» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Αβραμίδου. «Αυτό που θέλουμε από τους εθελοντές είναι να έχουν μια επίβλεψη στις ταΐστρες.»

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα, που γίνεται για πρώτη φορά στον δήμο Αθηναίων» επισημαίνει η κα Αβραμίδου. «Θέλουμε να δούμε στην πράξη πως θα λειτουργήσει. Έχω επιλέξει ταϊστρες κλειστού τύπου ώστε η τροφή να προφυλάσσεται. Ο σκύλος θα σπρώχνει με τη μουσούδα του για να την ανοίγει, ενώ για τις γάτες θα ανοιγοκλείνουν από τους εθελοντές. Θα δούμε αν είναι λειτουργικές και θα προχωρήσουμε στην τελική παραγγελία.

Έως τις 19 Απριλίου 2020 οι προτάσεις

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποστέλλουν τις προτάσεις τους, έως τις 19 Απριλίου 2020 για σημεία της πόλης στα οποία θεωρούν ότι πρέπει να τοποθετηθούν ταϊστρες για τα αδέσποτα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

1. Πλήρη στοιχεία τουλάχιστον δύο (2) εθελοντών που διαμένουν σε κοντινή απόσταση από την ταϊστρα και οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την προστασία της αλλά και για να ενημερώνουν τον Δήμο για την ανάγκη τροφοδότησης ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
2. Ιδανικά, ύπαρξη στο σημείο καμερών ασφαλείας που θα μπορούν να διαφυλάξουν την ασφάλεια των ταϊστρών.
3. Τοποθέτηση σε όχι απομονωμένα σημεία της πόλης.
4. Τοποθέτηση όχι μπροστά σε εισόδους πολυκατοικιών,
σχολείων, παιδικών χαρών, εκκλησιών, νοσοκομείων.
5. Διευκρίνιση αν αφορούν σκύλους ή γάτες.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα